25 Ocak 2015 Pazar

HACI ŞERAFETTİN GÜLER














25 06 2011
TARİHİNDE
YANİ YAKLAŞIK DÖRT YIL ÖNCE
BABAMIZ HACI ŞERAFETTİN GÜLER VEFAT ETTİ..




Doğduğum köy Bursa- Orhangazi- GEMİÇ KÖYÜ’dür.Doğduğum ve ilkokulunda okuduğum köy, Gemlik ilçesine daha yakın fakat resmiyette Orhangazi ilçesine bağlı GEMİÇ KÖYÜ’dür.Babam bu köye dışarıdan gelmiştir. Karamürsel doğumludur. Annem ise bu köylüdür. Fakat annemin dedesi Molla Mehmet de doğu illerimizden önce Dutluca Köyüne gelir. Orada din görevlisi olarak çalışırken, evlenir. Dutluca köyünde akrabalarımız var. Daha sonra Gemiç Köyüne gelir. Gemiç Köyüne yerleşir. Köyümüzün sevilen sayılan insanı olur. Dört oğlu bir kızı olur. Oğullarından ikisi harp esnasında şehit olurlar. Yani Benim anne sülalemin iki insanı savaş şehitleridir. Annemin dede sülalesi ise ülkemizin uzak topraklarından gelmişlerdir.


Köyümüzün tarihi Osmanlının kuruluş yıllarına hatta onlardan önce Selçuklu zamanına kadar uzanır.
Gemlikte gemi ustaları ve gemi atölyeleri vardı. Bundan dolayı buraya GEMİLİK dediler söylene söylene şimdiki adı GEMLİK kaldı. Bu gemici ustaları hem ağaçları bakımından bol hem de havası temiz olan köyümüzde yerleşmişlerdi. Buraya da GEMİCİ köyü dediler. Söylene söylene adı GEMİÇ olarak kaldı. Köyümüzde Osmanlının simgesi sayılan ulu çınar ağaçları var. Köyler arasında bir zamanlar en ileriydi. Bizim köyümüzün sakinlerine BEYLER derlerdi. Ben onları yaşadıkları dönemde gördüm. İzzet Bey- Osman Bey-- Ömer Bey bunlardan bazıları..
Kendileri ile uzaktan akrabalığımız var mı bilmiyorum. Benim babam bu köye annesinin yanında gelmiş. Dedem Karamürsel'li. Annem ise bu köyün yerlilerinden MOLLALAR sülalesinden. Dedem Halit Efendi bu köyde yıllarca muhtarlık yapmış, köylüler tarafından herzaman kendisine danışılan bilge bir kimseydi. Babamın anne bir kardeşlerinin babası AHMET ÇAVUŞ Köyümüzün köklü sülalesinden gelmektedir. Amcalarımın akrabaları köyde sözü geçen kişilerdir. Çavuş Dedem bizleri tosunlarım diye severdi. Öz torunlarını bizim kadar severmiydi? Kanımca bizi daha çok severdi. Yaşadığı zamanda amcalarımın herbiri:
-Babam beni daha çok sever diye gururla bahsetmişlerdir. İşte kendisi böylesine dürüst hiçbir çocuğunu diğerinden ayırmayan iyi bir insandı.
Dedem Ahmet Çavuş’un birinci hanımından Pembe Arol isminde bir kızı var. Kendisi emekli öğretmen 2011 tarihi itibariyle halen hayatta..
İkinci hanımından ise Necati Arol (babamdan bir yaş küçük) 2011 yılı itibariyle halen hatatta.
Şerafettin Arol (Babamdan üç yaş küçük.) 2004 yılında vefat etti.
Meliha Arol(bamdan beş yaş küçük) 2011 senesi itibariyle halen hayatta.
Ahmet Çavuş Dedemizin Babaannemiz ile evliliğinden ise:
Ali Arol
Nadide Arol
Canip Arol
Hüseyin Arol
İbrahim Arol
Cahit Arol
İsimli babamızın anne bir kardeşleri var.
Hepsinden Allahu Teala Razı olsun.
Babamız Şerafettin Güler, 2011 yılı, 26 Nisan Salı günü, Hakkın rahmetine kavuştu.
Bizzat koşarak cenazesine gelenlerden, sonradan gelip acımızı paylaşanlardan,telefonla baş sağlığı dileyenlerden, Bilgisayar başında üzüntülerini iletenlerden..
Babamızın Ruhuna, Allah Rızası için Fatiha okuyanlardan, Yasin Okuyanlardan, Hatim indirenlerden, tesbih okuyanlardan, ellerini açıp dua edenlerden. Burada tek tek isimlerini sayamadığımız akraba ve dostlarımızdan Allahu Teala razı olsun.


hacı şerafettin güler | izlesene.com
Sevgili Babamız seni çok seviyoruz. Mekanın cennet olsun İnşaallah. Seni sevenler de cennetle müjdelensin inşallah.
Şerafettin Güler’in çocukları:

HASAN GÜLER, ORHAN GÜLER, TURHAN GÜLER, BURHAN GÜLER


son yolculuk | izlesene.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder