3 Ağustos 2014 Pazar

GEMİÇ KÖYÜNE İSİM VEREN GEMİÇ BEYLERİ

hastane_randevu.jpeg


HALİT EFENDİ SÜLALESİ.

Annemin baba sülalesinden burada kısaca bahsedeceğim.
HALİT EFENDİ SÜLALESİ
Molla Mehmet'in bir Oğlu daha vardı. Halit Efendi. Yani Annemin babası. Dedemiz. Sülalemizin Atası...
Kendisi köyümüzde otuz yıldan fazla muhtarlık yapmıştır. Sevilen ve sayılan bilge bir insandı. Köyümüzde ne kadar okumuş insan varsa, onlarda emeği vardır. Muhtar olarak önayak olmuş. O çocukların parasız yatılı okumalarını sağlamış. Onlar da tabii okumuşlar. Doktor, Mühendis, Öğrertmen, Profesör ve iş adamı olmuşlardır.
Halit Efendi Kamiller sülalesinden Kadriye ile evlenir. Kadriye'nin iki erkek kardeşi bir de kız kardeşi vardır. Erkek kardeşleri, Kamilin Ahmet'in Osman, Kamilin Ahmet'in Mehmet ve Kızkardeşi Kamilin Ahmet'in Edibe..Anneannemin Kardeşi Edibe Teyze, Recebin AHMET ile evlendi. Çocukları Recep Bilge, Emine Dimrit, Hafize, Kani Bilge, Saniye, Arife, Esad Bilge...
Dedem Halit Efendinin Kadriye Hanımla evlenmesinden Şükriye,Nuriye, Mehmet, Halide, Halime, Hatice ve Gülşen isminde çocukları olur. Şükrüye Hacı Ahmetler sülalesinden Salih Tunç'la evlenir. Sevim, Ali, Sevgi, Selma Ve Mehmet Tunç isminde çocukları olur. Nuriye Muratoba Köyünden Halil Mutlu ile evlenir. İki oğlu Mahmut Mutlu ve Ömer Mutlu'dur Şenay, Ayşe, Kadriye, Bedriye, Vildan, Hatice, Perihan isminde kızları olur.
Halime Kızlarını da yine Muratoba Köyüne verirler. Ali Ünal Ve Halime' nin Ayşe, Şahizer, Kadriye isminde kızları ve Hasan Ünal isminde bir oğulları olur.
Bir Kızları da Annem Halide 'dir. Babam Şerafettin Güler ile evlenir. Hasan Güler, Orhan Güler, Turhan Güler ve Burhan Güler ismini verdikleri oğulları olur.
Bir Kızları da Hatice'dir. Paşapınar Köyünden Kazım Akçay ile evlenir. Ertuğrul Akçay ve Nilgün isminde bir erkek bir kız çocukları olur. Halit Efendinin en küçük kızı Gülşen'dir.
Gülşen Teyzem. Hafız Amcam Selim Güler ile evlendi. İki oğlu, iki kızları oldu. Ergün Güler ve Ertan güler oğullarıdır. Ruşen ve Zeynep kızlarıdır. Halit Efendi'nin tek oğlu,Dayım Mehmet Orhan İse köyümüzün itibarlı insanı Durmuş Çubukçu'nun Kızı Pembe ile evlendi. İki kızı Gülen ve Nurten ve Bir Oğulları Adnan Orhan olur.Dayımın Oğlu adnan Orhan İse Karakaş Sülalesinden Hikmet Karakaş'ın kızı Kıymet ile evlendi.
Adnan Orhan'ın Halit Orhan Ve Hakan Orhan İsminde iki oğlu var. Yukarıda Gemiç köyünde evlenenler bahsinde geçtiği gibi.. Bu sene yani 2010 yılında evlendi. Allah Mesut etsin.
Nazli Tunc Almanyadan yazdı.
Hasan Abi sülaleler sayfasına ekleme gönderiyorum. Aşağıdaki isimlerin altına beni ve çocuklarımı da yazarsanız sevinirim. 1 Molla Mehmet .. +Halime ........ 2 Halit Orhan 1891 - ............ +Kadriye 1898 - Baba: Ahmet Anne: Latife ................... .Şükriye Orhan .+Salih Tunç .Sevim Tunç .+Memduh Kaçamak..Bursa ..Tülin Kaçamak +Abdullah Aydoğan..İstanbul .Aylin Aydoğan Selin Aydoğan .Tuncer Kaçamak Taner Kaçamak ;Nuriye Orhan Halil Mutlu..Muratoba Köyü Şenay Mutlu Ayşe Mutlu ..Kadriye Mutlu .;Bedriye Mutlu Ali TUNÇ BEDRIYE MUTLU SALIM TUNC(1975 Vefat) NAZLI TUNC: TAYFUN EMRE KAPLAN, TOLGA CAN GEYIK, Elif TUNÇ Hasan Hüseyin ULUDAĞ Bilal ULUDAĞ Nigar ULUDAĞ-Halil CANDEMİR Tugay ULUDAĞ Vildan Mutlu Hatice Mutlu Mahmut Mutlu ;Ömer Mutlu Perihan Mutlu Hasan Agbi bu bölüme ekleme yaptim lütfen eklermisin,,agbim ve ben yokum cocuklarimda,yok. ismleri yukarıya yazdım.,tesekkür ederim,,takip ediyorum siteyi ellerine saglik. 






































































GEMİÇLİ BEYLER VE EFENDİLER SÜLALELERİ
HACIBEYLER, HACI İZZET BEY, OSMAN BEY, ÖMER BEY, AHMET EFENDİ, ALİ EFENDİ, HALİT EFENDİ,CELAL BEY, HİLMİ BEY, HACI ÖMER BEY,HACI ESAD BEY, HACI KANİ BEY. HACI HALİL ŞAFAKLAR BEY



Halil Şafakların annesinin ismi Tenzile'dir. Köyde herkes kendisine seyyide hanım derdi. Babasının ismi ise Muharrem.
1927 yılında Bursa ili Orhangazi İlçesi Gemiç Köyünde dünyaya gelir.
Kendisine Cumhuriyet çocuğu denmesini istiyor.
Abisi Hüseyin Şafaklar ise Padişah zamanında dünyaya gelmiş.
Köye yeni yaptırılan Okulda okuduğunu söylüyor.
Okulun yapılışı zamanında Köy Muhtarının da adaşı Hacı Halil olduğunu söylüyor.
Şimdi tarihi harabe halindeki bu okuldan mezun oluyor.
Gemlik Orta okulunu da tıpkı köydeki okuldaki gibi iyi derece ile bitiriyor.
Orta okuldan sonra Bursa Ticaret lisesine yazılıyor.
Ticaret lisesini de pek iyi derece ile tamamlayıp diplomasını alıyor.
İstanbul'a geliyor. İstanbul Yüksek Ekonomi ve Ticaret okulunu bitiriyor.
Askerliğini Yedeksubay olarak tamamlıyor. İlk önce Polatlı yedeksubay topçu okuluna geliyor. Daha sonra ise. Erzurum Üçüncü Orduya bağlı Dokuzuncu Kolordu nun Topçu taburunda vatani hizmetini tamamlıyor.
Tabii İstanbul sevdası var.
Bu şehre gelen bir daha ayrılamaz. İş bulmak için Yüksek tahsil yaptığı ve çok sevdiği şehre geliyor.
Çalıştığı şirketin sahibinin kızı ile evleniyor.
İki kızı iki oğlu var.
Köy ilk okulundan arkadaşı Süreyya Bulca ile her zaman görüşüyor.
Bu iki insanın arkadaşlıkları anlatmaya değer.
Hatta iş hayatına başladığı 1950 senesinde bile Arkadaşı Süreyya Bulca'dan yardım ve destek alıyor. Onun bir vesile ile tanıdığı iş adamının şirketinde onun tavsiyesiyle çalışıyor.
Şimdi seksen dört yaşında..
Başarılı bir iş adamı..
Kendisinin bıraktığı yoldan oğulları gidiyorlar.
Beş vakit namazını özellikle camide cemeatle kılmak için büyük gayret gösteren bir müslümandır.
Hayran olduğum. Sevdiğim. Müstesna insanlardan biridir...


HACI ÖMER BEY SÜLALESİ

HACI ÖMERLER SÜLALESİ

Hacı Ömer'in Babasının ismi Hasandır. Hasan Dede Dutlucalı bir hanımla evlenir. Akkadın Diye anılıp tanınmaktadır. Akkadın Hanım Halit Efendi Dedemin Halası oluyor.
Yani Hacı Ömerler Sülalesinin Dutluca köyünden gelen anaları bize akraba oluyor.
Çocukları Hacı Ömer Mahmutlar sülalesinden Fahriye Hanımla evlenir. Fahriye Hanım'ın Annesi Hacı Mehmetler sülalesindendir. Yani Hacı Mehmetler, Mahmutlar Ve Hacı Ömerler birbirlerine Akraba oluyorlar. Hatta Hacı Hüseyinler sülalesi de bunlara akraba oluyorlar. Hacı Ömer Fahriye Hanımın iki oğlu bir kızı olur.
Oğulları Hasan Değerli ve Ali Kadir Değerli
Hasan Değerli'nin Hanımı Kahyalar Sülalesinden Hasan Ekinin Kızı Melek Hanımdır.
İki oğulları var.
Rafet Değerli
Alaattin Değerli
Ali Kadir Değerli Gürle Köyünden Şeri Mehmetlerden Macide Hanımla evlenir. Çocukları var.
Hacı Ömer ve fahriye Hanımın kızları Saime Karsak'a gelin gider.
Bir Kızları da Nuriye Hanımdır. Emin Çavuşlar sülalesinden Mehmet Gürhan'la evlenir. Oğlu Salih Gürhan ve kızları var.
Emin Çavuşlar sülalesinden Salih Gürhan Kahyalar sülalesinden Hüseyin Ekinin kızı Sare'nin Kızı Emine hanım'la evlendi. İki çocukları var. Fatih ve Funda.


HACI BEYLER SÜLALESİ

Hacı Beyler sülalesinin Atası Esad efendi boludan gelmiştir.Torunu Hacı Salim Bey, Şimdi zeytin bahçesi olan köy mezarlığında dedesinin mezar taşını okuduğunu babama söylemiş.
Bolulu Esad efendi diye yazıyormuş.
Esad efendinin oğlunun ismi Raşit Beydir.
Onun da çocukları sırasıyla
Nuri Bolu
Salim Bolu
Esad Bolu ve kızları fadime Hanım.
Nuri Bolu mahmutlar sülalesinden Mahmut Dedenin kızı Halime Hanımla evlenir. Bir oğulları iki kızları olur.
Semahat Hanım Bursa'ya gelin gider.
İfakat Hanım Köyümüzden ve Avdancıklılar(KARA ALİLER) sülalesinden Mustafa Ertürk ile evlenir.
Şükrü Bolu ise Zühtüler sülalesinden Mehmet Yıldız'ın Kızı Nefise Hanımla evlenir.
Salim Bolu(Hacı Salim Bey)- Köyümüzün köklü sülalerinden Hacı Halil'in de kızkardeşi olan AYŞE HANIM'la evlenir.
Çocukları:
Hulusi Bolu, Sölöz'den evli.
Asım Bolu, Bursa'dan evli.
Mehmet Bolu, İzzetler sülalesinden GÜNNUR hanımla evlenir.
Zülfet hanım, Bursa'ya gelin gider.
Hacı Beyler sülalesinin bir oğlu da Esad Bolu'dur.(Bakkal Esad),Kamalılar sülalesinden Kamalı Ahmet'in Kızının Kızı Şerife Hanım'la evlenir. Çocukları olur.
Güler Bolu, Ali Efendiler sülalesinden Fuat Bulca ile evlenir.
Yüksel Bolu, Gemlik'e gelin gider.
Hakkı Bolu, Altınoğlu Sülalesinden Yüksel Hanımla evlenir. Çocukları var.
Murat Bolu
Mutlu Bolu
Esad Bolu
İzmirde yaşıyorlar.
Köyümüzde malları ve evleri var...



 AHMET EFENDİLER SÜLALESİ
AHMET EFENDİ SÜLALESİ
Bu sayfada da Ahmet Efendi sülalesini yazacağım.
Şeri Mehmet Efendi, Emine hanımla evlenir. Emine Hanım Ahmet oğlanlar sülalesindendir.
Ahmet oğlan, Dede Salih Ve Mürüvvet hanımın Halasıdır. Yukarıda saydığım isimlerin babası ise Emine hanımın Abisi Ali Beydir. Şeri Mehmet Efendi Ve Emine hanımın
Bir kızları olur. Mihribe Hanım. Mihribe hanımın iki oğlu olur Celal Balcı, Hilmi Balcı ve iki kızları olur. İclal Balcı Gürşahin ve Saadet Balcı
Celal Balcı Gemlik'te evlendi. Çocukları var. Hilmi Balcı Coğrafya Profesörüdür, Busa-Gemlik Yolunun yeni güzergahını bulan bilim adamıdır. Çocukları var.
İclal Hanım Ahmet Çavuşlar sülalesinden Arif Gürşahin ile evlendi. Bir Kızı Sevim ve Üç oğlu Kemal, Kerim ve Kamil Var.
Mihribe hanımın küçük kızı Saadet Hanım Gürle Köyüne gelin gider. Çocukları var. Bursa'da Milli Eğitim Müdürlüğü yapan İlhan Bey onun oğludur. Başka çocukları da var.
Şeri Mehmet ve Emine hanımın Bir oğlu Ahmet Efendidir.
Ahmet Efendi Veliler Sülalesinden Yaşar hanımla evlenir. Tam bir Osmanlı efendisi idi. Çok zaman ben de rastladım. Kahveci olmadığı halde sabah namazı için camiie gelmiş köylülere, namaz saatine daha var. İçleri ısınsın diye yanında limonu olan ıhlamurları dümanı üstünda yetiştirirdi. Bu kahveciye yardım değildi. Bu bir ikramdı. Çok zaman bu içeceklerin parasını da kendisi öderdi. Ben de onun bu hizmetini unutamayanlardanım. Müslüman bir insandı. köyümüzde yağnesi vardı. Zeytinlerimizi ona götürür. Yağ olarak teslim alırdık.
Ahmet Efendinin Hanımı Yaşar hanım.
Çocukları ise Selahattin ve Selim. Bir kızları ise Netafet, Orhangazi'ye gelin gider, iki kızı var.
Ahmet Efendinin oğlu Selahattin Bursa'dan Evlendi. İki kızı var. Kızının birinin ismi Fulya. Yakın zamanda Köyümüze Kiraz bahçesi armağanı var. Örnek bir insan. Onu görenler de inşaallah bu para etmeyen Zeytin mahsülünü para eden Kiraz mahsülüne tercih ederler.
Ahmet Efendinin bir oğlu da Selim'dir. Salih Özkardeş'in kızı Gönül Hanımla evlenir. İki oğulları var. Oğullarından Haluk Bey Köyümüze yağ fabrikası açtı. Zeytinlerimizi ona götürüyor ve yağ olarak geri alıyoruz.


 HACI İZZET GEMİÇ BEY SÜLALESİ
HACI İZZET GEMİÇ VE AKRABALARI...
AŞAĞIDAKİ YAZIYI HACI iZZET GEMİÇ'İN TORUNU HAYRETTİN ALANLI'NIN OĞLU BATIN ALANLI İÇİN YAZDIM.
HACI İZZET GEMİÇ BEY KÖYÜMÜZÜN KÖKLÜ SÜLALELERİNE AKRABADIR.
ANNESİ VASITASIYLA YUNUSLAR SÜLALESİ VE YUNUSLAR SÜLALESİNE AKRABA OLANLARA..
KAYINPEDERİ HACI MEHMET VASITASIYLA..
HACIOĞULLARINA, AHMET AĞALARA, KARAALİLERE,MAHMUTLARA, HACI ABDULLAHLARA, HACIBEYLERE VE BU AİLELERE AKRABA OLAN GEMİÇLİLERE AKRABADIR.
HACI İZZET GEMİÇ BEY
Hacı izzet Beyin babasının ismi Mustafadır. Hacı Mustafa Gemiç, Köyümüzün köklü sülalesi Yunuslar Sülalesinden Feride Hanımla evlenir. Feride hanımın sülalesinden şu an hayatta olanlar daha iyi bilirler. Bu sülalenin belli başlı isimleri, Dr. Ali Rıza Özden, Ahmet Özden, Mehmet Duyar, hemen aklıma gelenlerdir.
Feride Hanımın bir Ablası vardı. Adı Bahriye. Bahriye'nin Beyinin ismi Hasan'dı. Dört Kızları vardı. Varis, Munire, Hayriye ve pembe.. Feride hanımın bir de erkek kardeşi vardı. İsmi Süleyman. Zühtüler sülalesinin Atası. Süleymanın Hanımının ismi Nefise Hanım. Ahmet Yıldız ve Mehmet Yıldız adıyla iki oğulları olur. Nefise hanımın vefatından sonra Süleyman bir daha evlenir. İkinci eşi, Emine hanımdan Mustafa ve Hakkı yıldız isminde iki oğulları olur. Feride hanımın ablası Bahriye nine nin Varis ismindeki kızından Oğlu Mehmet dünyaya gelir. Mehmet Köyün köklü sülalesi Kahyalardan Hatice Hanımla evlenir. Mehmetin iki oğlunun isimleri Necmettin ve Ahmet'tir.Feride Hanımın ablası Bahriyenin bir kızı da Hayriye'dir. Hayriye Hanım ise Mehmet Kostak ile evlenir. Osman Kostak isminde oğulları olur. Onunda oğulları Bilgin Kostak Ve Sezgin Kostak..

Hacı Mustafa Gemiç'in eşi Feride Hanımın Ablası Bahriye Hanımın bir kızının ismi de Pembedir. Pembe Gürle Köyüne gelin gider. Şimdi köyümüze yerleşmiş olan Semerci Nurettin, bu Pembe Hanımın Torunu olur. Nurettinin oğlunun ismi Oktaydır. Tombaklar sülalesinden İbrahim Tombak'ın kızının oğludur.
Feride Hanımla evlenen Hacı Mustafanın Osman ve İzzet isminde iki oğul ve Şerife hanım isminde bir kız çocukları olur. Bu kızları Yine Köyümüzün köklü sülalesinden Hacı Halil'e eş olarak verilmiş. Hacı Halil'in Nihat ve Cevat isminde iki oğlu olmuştur.
Babamız Şerafettin Güler Karamürsel-Dereköy- Doğumludur. Annesi Naciye Babaannem bu köyden Ahmet Çavuş ile evlenince, o da annesi ile beraber Gemiç Köyüne gelmiş. O yıllarda Osman Bey Hacı Raşit'in Damadı ve Çiftliğin de sahibi. Babamın çalışkanlığını beğenir. Çiftliğe kahya olarak alır. Dürüst insanlar parasız ve işsiz kalmaz. Bunun örneği babamdır. Allahu Teala Babamdan ve babamı sevenlerden ve babamın sevdiklerinden razı olsun. Amin. Babam evlenmeden önce çiftliğinde çalıştığı Osman Gemiç Bey'i çok sever ve sayardı. Ben ise İkinci isim Hacı İzzet Gemiç'i daha iyi tanırım. Babam yıllarca onun çiftliğinde ortakçı olarak çalıştı. Ben de tabii o çiftlikte büyüdüm. Hacı İzzet Gemiç beni ve kardeşlerimi çok severdi. Ne zaman oğlu İhsan Gemiç'le beraber çiftliğe gelse, sanki bayrammış gibi, bize harçlıkta verirdi. Hanımı Fatma hanım Teyze de çok iyi insandı. Fatma Hanım Teyze ise Köyümüzün Zengin insanı Hacı Mehmet'in kızıydı. Hacı Mehmet2i görenler anlatır. Babam da anlatır hep.Babama"Adamım" dermiş. İri gövdeli, heybetli bir insanmış. Herkes ondan çekinirmiş.. Gıyabında tanıdım. Bir kere çok çok çalışkan bir kimseymiş. Çalışmayı teşvik edermiş. Çalışanları çok severmiş. Çalışmayanları ise azarladığı bile olurmuş. Sözünü dinleten bir kimseymiş.Şöyle bir hadise anlatırlar. Karlı bir kış günü, köy kahvesi tıklım tıklım dolu. Hacı Mehmet heybetli cüssesiyle kahve kapısında görülür. Kapıyı kapatmamıştır. Hva buz gibi. Hacı Mehmet'in bakışları da buz gibi. Kahvedekiler merakla ona bakmaktadırlar. Özetle şöyle der. Zeytin ağaçlardadır. Bu gece ne olacağı belli değil. Burada oturmaktan sa bahçelere gitmeli ve ellerimize alacağımız sağlam sırıklarla, ağaçlara vurmalıyız. Sarsılan gövdeler üzerlerindeki kar ağırlığını atmalıdır. Yoksa bu ağırlığa dallar dayanamayacak, bütün mahsül yerlerde harap olacaktır. Bu zararın bir dahaki senesi de var. Bir dahaki sene bu ağaçların dalları kırık olacağından üretim daha az olacaktır. Kahvede bir Allahın kulu kalmamaıştır. Şimdi bizim köyde birisi çıkıp bu ve benzeri bir konuşma yapacak olsa, kimsenin umurunda olmaz. Diyoruz ya, lider insanımız yok. Ya da söz dinleyenimiz yok. Fakirliğimizin yegane sebebi bu. Hacı Mehmet Amca, Kapılar gibiymiş. Heybetinden korkarlarmış. Hacı Mehmet'in babası Köyümüze Aydın'dan gelmiş. Aydın'a da Mardin'den geldiği ileri sürülüyor. Hacı Mehmet'in bir kız kardeşi Ayşe Mahmutlar sülalesinin atası Mahmut'a verilmiş. Bir diğer Kız kardeşi Hatice ise Profesör Cahit Özen'in Dedesine verilmiş. Hatice Hanımın Oğlu Ahmet Ağa, Kezbanlar sülalesinden Pembe Hanımla evlenir. Ahmet Ağa ( Ahmet Özen) nın iki oğlu olmuş. Biri Mustafa Özen diğeri ise Profesör Doktor Cahit Özen. Hacı Mehmet'in bir diğer Kardeşi ise Hacı Hüseyin Anar'dır.Kurtuluş savaşı sırasında köyün muhtarıdır. Hacı Hüseyinler sülalesinin Atasıdır. Bir oğlu Mustafa bir Kızı Hidayet'tir, Kızını Avdancıklı Mehmet'e vermiş. Oğlu Mustafa'yı ise Umurbey'den Hatice Hanımla evlendirmiştir. Kızı Hidayet'in çocukları Halil İbrahim Candemir, Sami Candemir ve Sayıt Candemirdir. Oğlu Mustafanın çocukları ise Mehmet Anar ve Ali Anar'dır. Yine Hacı Mehmet'e gelelim. Hacı Mehmet güçlü kuvvetli bir delikanlıdır. O yıllarda şimdiki gibi teknoloji yok. Herşey bilek ve kol gücüyle yapılıyor. Köye yerleştiğinde hanımı varmıymış bilinmiyor. Fakat Hanımını adı Ayşe Hanım. Annemin anlattığına göre çok saygı duyulan tam bir Osmanlı anasıymış. Hacı Mehmet kendi liderliğinde bir çalışma ekibi kurmuş. Kendisi de bu takımın liderliğini üstlenmiş. Köyümüzün bahçe ve tarlalarında bitmek bilmeyen bir enerji ile çalışmışlar. Köyde yaşamış bilge bir insanın anlattığına göre: Hacı Mehmet zengin olmadan önce bol ganimet zeytin olan bir yılda ve zeytinin çok ucuz olduğu o sene, bütün birikimiyle taze zeytin almış. Evdeki büyük küçük her kabın içine zeytin tuzlamış. Bu zeytinler o sene çok çok para etmiş. İşte o sermaye ile köyde satılan tarla bahçe bağ ev ne varsa hep almış. Allah yürü kulum demiş. Çalışmakla zengin olunur mu. Olunur. Bu çalışmak aklı da çalıştırmakla olur. Yine bizim köyde bir Osman Amca vardı. Kalyon Osman derlerdi. "Eğer" derdi. "Bir yıl yaş zeytin satmayıp tuzlarsan, zengin oldun demektir."
Gerçekten her zaman ham madde daha ucuzdur. Ülkemiz sanayi alanında kalkınmadıkça yükselmez diyenlere bir örnekte bu olsun. Buğdayı ekmek olarak satarsak zenginiz. Sütü yoğurt, peynir ve tereyağ olarak satarsak zenginiz. Sadede geleyim. Zeytini tatlandırıp direkt tüketiciye satarsak zengin olduk demektir.
İşte Bu hacı Mehmet çok zengin olmadan önce, nasıl bir hayat yaşamışsa, zengin olunca da öyle yaşamıştır. Hiç kibirlilik yapmamış. Ne olduğunu hiç unutmamıştır. Böyle lider insanlara ülkemizin ihtiyacı çoktur.
Hacı Mehmet'in Kızı Fatma Hanım, Hacı izzet ile evliydi. Diğer Kızı Münevver ise Hacı Abdullahlar sülalesindenMustafa Onur ile evliydi. Hacı İzzet'in: Nebahat, Hatice, Veciha, Hikmet Kıymet isminde kızları ve İhsan Gemiç isminde Oğlu vardı. İhsan Abi Babam Hacı Şerafettin Güleri çok candan severdi. Zekat ve fitre vermek üzere babamı vekil tayin eder. Babam da bu aldığı vekaletle köyümüzdeki fakir insanlara bu zekat ve fitreleri dağıtırdı. Hiçbir zaman İhsan Gemiç Abi'nin ismini karşıdaki fakire söylemezdi. Zaten peygamberimiz sağ elin verdiğini sol el bilmesin demiştir.
Yukarıdaki bilgileri 91 yaşındaki babam Şerafettin Güler'den aldım. Başka bir gün, başka bir sülalenin bilgilerini yazmak üzere, şimdilik hoşçakalın.
Not; Yukarıdaki bilgiler de yanlışlık ve eksiklikler olabilir. Doğrusunu ve tamamını bilenler e-mail adresime yazabilirler..


KANİ BEYLER, KINIKLAR VE KAMİLLER SÜLALESİ

BUGÜNKÜ YAZIMDA SİZLERE ANNEANNEMİN BABA SÜLALESİ, KAMİLLER, ANNE SÜLALESİ KANİ BEYLER VE BU İKİ SÜLALEYE AKRABA KINIKLAR SÜLALESİNDEN BAHSEDECEĞİM.

NOT: Eksik bilgiler var. Tamamlanması için akrabalarımdan yazı bekliyorum.

Hasan Güler

HACI KANİ BEYLER, KAMİLLER VE KINIKLAR SÜLALESİ



ANNEM HALİDE GÜLERİN ANNESİ KADRİYE HANIMIN BABASI KAMİLİN AHMETTİR. ANNEANANEMİN BABA SÜLALESİNE KAMİLLER DENİR.

ANNEANNEM KADRİYE HANIMIN ANNESİ HACI KANİ BEYİN KIZIDIR. YANİ KANİ BEYLER SÜLALESİNDENDİR.
KANİ BEYLER SÜLALESİ

HACI KANİ BEYİN ÇOCUKLARI

ESAD GEMLİKE GİDER, ORADA EVLENİR. (GEMLİK CAMİİLERİNDE İMAMLIK YAPAR, İSLAM ALİMİDİR. YALOVA GÜNEY KÖYÜNDE MEDFUN NAKLİBENDİYE ŞEYHİ ŞERAFETTİN DEDEYE İNTİSAB ETTİ. VEFAT EDİNCE DE VASİYETİ ÜZERİNE, ŞEYHİNİN KABRİNİN YANINA DEFNEDİLDİ.)

OĞLUNUN İSMİ KANİ(HAFIZ KANİ, YILLARCA GEMLİK MERKEZ CAMİİNDE İMAMLIK YAPTI. ŞİMDİ YALOVA GÜNEY KÖYÜNDE BABASI HAFIZ KANİ BEY’İN KABRİNİN YANINDA YATMAKTADIR.

LÜFTFÜ GÜRLEDEN EVLENİR. GÜRLEYE YERLEŞİR.

ŞİMDİ ORADA TORUNLARI VAR.

BİR ZAMANLAR MUHTARLIK YAPAN HARUN TORUNUDUR.

HAFİZE HANIM ÇELTİKÇE KÖYÜNE GELİN GİDER.

ORADA TORUNLARI VAR.

LÜTFİYE HANIM KÖYÜMÜZDEN KAMİLLER SÜLALESİNDEN

KAMİLİN AHMET İLE EVLENİR.

ÇOCUKLARI: OSMAN, MEHMET, KADRİYE VE EDİBE
KAMİLLER SÜLALESİ

KAMİL DEEDENİN İKİ ÇOCUĞU OLUR.

1. KAMİLİN AHMET KANİ BEYLER SÜLALESİNDEN LÜTFİYE HANIMLA EVLENİR.

2. HATİCE HANIM KINIKLAR SÜLALESİNİN ATASI İLE EVLENİR. KINIK DEDENİN İSMİ HASAN..


KINIKLAR SÜLALESİ

Kamiller sülalesinden Kamil Dedenin kardeşi Kınıkların Atası Kınık Dede ile evlenir.

İki oğlu ve iki kızı olur.

Oğullarından Salih Kınık Şöför Abdullahın Kız kardeşi Hatice Bozkurt ile evlenir.

Bir oğlu bir kızı olur. Oğlu Hüseyin Kınık ın da bir oğlu bir kızı olur. Oğlunun ismi Salih Kınık. Kızının ismi İse Özlem Kınık.

Kınık Salihin kızı Şerife hanım Küçük Mehmetler Sülalesinden Mehmet Bey le evlenir. Emel ve Zeynep isminde çocukları olur.

Kınık Dedenin diğer Oğlu Süleyman Kınık Köyümüzden Sabriye Hanımla evlenir. İki Oğlu ve bir kızı olur. Oğulları Hasan Ve Mustafadır. Kızı ise Hayriye hanımdır.

Hasan Kınık Gemlikten Nurten Hanımla evlenir. İki oğlu var. Birisinin İsmi Kamil Kınık

Kınık Süleymanın diğer Oğlu Mustafanın ise bir oğlu Tuncal Kınık ve Bir kızı var.

Kınık Süleymanın kızı Hayriye ise Bursaya gelin gider.

Kınık Dedenin İki kızından biri Ayşe diğeri ise Pembedir.

Ayşe Kınık Hacı Eşref ile evlenir. Çocukları var. Torunları da var.



Yukarıdaki bilgilerde eksik veya yanlış bir yazı varsa bana yazın.

e-mail adresim: gemickoyu@mynet.com
KAMİL DEDENİN OĞLU KAMİLİN AHMETİN ÇOCUKLARININ İSİMLERİ:

OSMAN KÖYÜMÜZDEN HAMDÜNE İLE EVLENİR. BİR OĞULLARI BİR KIZLARI OLUR. OĞLUNUN İSMİ FİKRİ.. KIZININ İSMİ EMİNEDİR.

MEHMET HİÇ EVLENMEMİŞTİR. KARA MEHMET YA DA KARADAYI NAMIYLA TANINIR. GERÇEKTEN GÖZÜ KARA CESUR BİR İNSANDI.

KADRİYE HANIM, ANNEMİN ANNESİDİR. MOLLALAR SÜLALESİNDEN MOLLA MEHMETİN OĞLU HALİT ORHAN İLE EVLENİR. ÇOCUKLARI:

ŞÜKRİYE, HACI AHMETLER SÜLALESİNDEN SALİH TUNÇ İLE EVLENİR.

NURİYE, MURATOBA KÖYÜNDEN HALİL MUTLU İLE EVLENİR.

MEHMET ORHAN, TATARLAR SÜLALESİNDEN DURMUŞ DAYININ KIZI PEMBE ÇUBUKÇU HANIMLA EVLENİR.

HALİDE, BABAM ŞERAFETTİN GÜLER İLE EVLENİR.

HALİME, MURATOBA KÖYÜNDEN ALİ ÜNAL İLE EVLENİR.

HATİCE, PAŞAPINAR KÖYÜNDEN KAZIM AKÇAY İLE EVLENİR.

GÜLŞEN, AMCAM SELİM GÜLER İLE EVLENİR.

KAMİLİN AHMETİN KÜÇÜK KIZI EDİBE HANIM, RECEPLER SÜLALESİNDEN AHMET BİLGE İLE EVLENİR. ÇOCUKLARI:

ARİFE HANIM, DUTLUCA KÖYÜNE GELİN GİDER.

RECEP BİLGE, BURSA BALIKLI KÖYÜNDEN EVLENİR.

KANİ BİLGE,

ESAD BİLGE,

LÜTFİYE HANIM, UMURBEYE GELİN GİDER

EMİNE HANIM, KÖYÜMÜZDEN AKKARIMLI SÜLALESİNDEN MUSTAFA DİMRİT İLE EVLENİR.

SANİYE HANIM AKKARIM KÖYÜNE GELİN GİDER.





BAKKAL İDRİS BEY VE AKRABALARI
Üç Kardeşler, Bakkal İdris, Çömez Salih ve Emine hanım

üç kardeşler
Salih Koç( Çömez Salih)
İdris Güler(Bakkal İdris)
Emine Hanım

üç kardeşler
Salih Koç( Çömez Salih)
İdris Güler(Bakkal İdris)
Emine Hanım

Bu üç Kardeşin Babalarının ismini bilmiyorum.
Fakat Amcalarının ismi biliniyor.
Hüseyin Güvenli( Tatar Hüseyin)
Anneleri Köyümüzün Ebe hanımıydı.
Hatice hanım..
Üç çocukları oldu.
Çocuklarından Emine Hanım; İlk Önce Ölmezlarin Ahmet'le evlendi.
Halil
Şerife Hanım isminde çocukları oldu.
Daha sonra Emine hanım ikinci evliliğini laleler sülalesinden Hasan Lale ile yaptı.
Kızı şerife Hanım da Hasan Lale'nin oğlu Mehmet Lale ile evlendi.
Mehmet Lale ve Şerife hanımın
Kadri Lale
Ali Lale
Hatice Lale
isminde çocukları oldu.
Emine hanımın Bir Kardeşi de Salih Koç'tur.
Salih Koç'un ilk evliliği köyümüzden emine hanımla oldu.
Çocukları:
Hikmet Koç, Kahyalar sülalesinden Sare hanımla evlendi.
(İki çocukları var.
Emine hanım ve Hüseyin Koç)
Kıymet hanım İstanbul'a gelin gitti.
Şaziment Hanım, Gemlik'e gelin gitti.
Samimet Hanım İstanbul'a gelin gitti.
Nimet hanım, Bursa'ya gelin gitti.
Salih Koç ikinci evliliğini, Esayiş Köyünden
Nuriye hanımla yaptı.
Bu evlilikten de çocukları var.
İsmet Koç, Bursalı bir hanımla evlendi.
Mehmet KOç, Köyümüzden Ali ve Asiye'nin kızları Filiz Hanımla evlendi. Çocukları var.
Ayşe Hanım, Kahyalar sülalesinden Ahmet Ekin ile evlendi. İki oğlu var.
Sevim hanım, Esayiş'e gelin gitti.
İdris Güler ilk defa Ahmet Oğlanlar sülalesinden Mürüvvet Hanımla evlendi.
İkinci defa, Havuzdere Köyünden Seniha Hanımla evlendi.
Mehmet Güler
Yurdagül Güler
Ergül Güler
isminde çocukları oldu.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder