3 Ağustos 2014 Pazar

GEMİÇ KÖYÜ MOLLALAR SÜLALESİ



guvercin_solda.gif
bayrak655.gif


t_rkiye_t_rklerindir.jpg
MOLLALAR SÜLALESİ
tarihi_gemi__k_y__resimleri__596_.jpg
gemi_teki_evimiz...jpg
Gemiç Köyü,

İznik Gölü ile Gemlik Körfezi arasındaki arazidedir.

Bin yıllık yerleşim merkezidir.Bursa-Orhangazi köyleri arasında buranın ahalisine BEYLER denir. Her köyün bir lakabı vardır. Bizim köyden bahsederken(GEMİÇ BEYLERİ) diye anlatılır.Asırlar evvel bu topraklarda yaşamış ve köyümüze BEY adını vermiş müstesna şahsiyetler hakkında, Bilgi ve Belgeye elbette ihtiyacım vardır.

Bu husuta anlatacakları olanların tarafıma e-mail ile bildirmelerini ya da köye geldiklerinde beni aydınlatmalarını önemle arz ederim efendim.

e-mail adresim: gemickoyu@mynet.com

Ya da bu yazının sonuna yorum olarak yazarsınız. Yorum yayınlanır. Bilgiler güncellenmiş olur.


BU YAZIYI OKUYAN HER GEMİÇ KÖYLÜ, KENDİ SÜLALESİ HAKKINDA BİLGİLERİ OKUSUN. EĞER YANLIŞ BİLGİ VAR İSE BENİ UYARSIN. e-mail adresim: gemickoyu@mynet.com...

BU SAYFALARDAKİ BİLGİLER SİZLER TARAFINDAN ALINABİLİR. SİZ DE KENDİ AİLENİZİN BİLGİLERİNİ EKLEYEBİLİRSİNİZ. YANİ SİZLER DE GEMİÇ KÖYÜ HAKKINDA HABER VE BİLGİ PORTALI YAPABİLİRSİNİZ.

ÇÜNKİ İNSAN ÖMRÜ BU ÇALIŞMAYA YETMEZ. NÖBETİ DEVİR ALACAK AKRABALARIM YA DA KÖYLÜLERİM OLMALIDIR.

YAPTIĞINIZ ÇALIŞMALARI BURAYA BİLDİRİN. YAYINLAYALIM.

GENEL VEYA KİŞİSEL BİLGİLERİNİZİ DE KISACA BİLDİRİN. BAŞARILARINIZI BURAYA YAZALIM.

SİZİ SÜLALELER BİLGİSİNDE YAZAMAMIŞSAK BİR NEDENİ YOK.

BİLGİLERİMİZ TAM OLMADIĞINDAN YAZAMADIK.

ZATEN BABAM 26 NİSAN 2011 TARİHİNDE ARAMIZDAN AYRILDI.

KENDİME KÖYÜMÜZDEN BAŞKA KAYNAK ARIYORUM.

BANA YAZIN.

YAZANLARIN İSİMLERİNİ..İSTERLERSE AİLE BİLGİLERİNİ DİLERLERSE BAŞARILI HAYAT ÖYKÜLERİNİ YAZMAK EN BÜYÜK ARZUMDUR.

HASAN GÜLER...

annem_babam1.jpg
GEMİÇ KÖYÜ MOLLALAR SÜLALESİ

MOLLA MEHMET VE ÇOCUKLARI VE TORUNLARI

DEDEM HALİT ORHAN

MOLLA MEHMET'İN OĞLUDUR.

MOLLA MEHMET'İN BİR OĞLU DA

DEDEM HALİT ORHAN'IN KARDEŞİ

HAKKI MOLLA'DIR.

YANİ HAKKI HATİPOĞLU

HAKKI AMCA'NIN TORUNU MURAT HATİPOĞLU'DAN MEKTUP GELDİ.

AŞAĞIDA YAYINLAYACAĞIM.

SAYGILARIMLA:

Halit Orhan Kızı Halide Orhan Güler'in oğlu:

Hasan Güler

hal_t_efend__kizi_hal_de_g_ler.jpg
Bugün sizlere Annemin sülalesinden bilgi aktarmak istiyorum.Bilgi kaynağım tabii ki annem. Annem sülalemizin en yaşlısı.. Babam da baba sülalemizin en yaşlısı.

Gelelim Annemin sülalesine::

Molla Mehmet Annemin dedesidir. Yani benim dedemin de babası olur. Molla Mehmet isminden dolayı, MOLLALAR Sülalesi diye anılırlar. Molla Mehmet Gemiç Köyüne imam olarak gelir. Geldiği yöre bir ihtimal doğu vilayetlerimizdir. Din konusunda alim bir insandır. Yaşadığı dönem içinde köyümüzün imamlığını yapmıştır. Kendisi yine Orhangazi'ye bağlı Dutluca köyünden Halime Hanımla evlenir. Daha önce o köyde imamlık yapmış ve orada evlenmiş. sonra da Gemiç Köyü'ne gelmiş olabilir. Kesin bilgi yok. Yalnız Halime Hanım çok beyaz tenli bir insanmış. Adeta pamuk gibi beyazmış. Bundan dolayı kendisine Pamuk Nine derlermiş. İşte Molla Mehmet'in Halime Hanımla evliliğinden dört oğlu bir kızı olmuş. Dedem Halit Efendi'nin dutluca köyüğndeki akrabaları İbrahim ve Halil

Halil Dayının çocuklarının isimleri İsmail, Mehmet ve İsmi şimdi hatırımızda olmayan Albaylığa kadar yükselip emekli olmuş bir akraba..Albayla sağlığında görüştüm. Evi gölyaka köyündeydi. Bir de ŞAVER isminde kız kardeşleri vardı. Yani Halit Efendi dedemin teyzesi oluyordu. Annemin Annesi Kadriye Hanım Kamiller sülalesinden idi. Kamiller sülalesinden Kamil'in Ahmet Anneannemin babasıdır. Kamil'in Ahmet Gürle Köyünden Latife Hanımla evlenir. Resmi Kayıtlarda Latife yazmasına rağmen ona da Lütfiye Demişler. Gürle köyünden akrabaları ise Lütfü ve Esad Hatırda kalan. Esad Bey köyde kalmamış. İlim tahsil etmek üzere şehre taşınmış. Orada evlenmiş. Bir oğlu olmuş Kani Bey. Kendisini ben de hatırlarım. Yıllarca Gemlik Merkez camiinde imamlık yaptı. Babası Esad dayı ise, Kafkasyadan yurdumuza göç eden, Sultan Reşat zamanıda kendisine bir köy verilen ki o köyün eski adı Reşadiye, şimdiki adı Güney Köy.. Nakşibendiyye Şeyhi Şerafeddin Efendidiye intisap etmiştir. Kabri Şeyhinin yanındadır. Hatta oğlu hafız Kani Bey'in kabri de oradadır. Kendilerini herzaman ziyaret eden sevenleri vardır. Annemin anneannesinin diğer kardeşi lütfü ise köyde kalmıştır. Lütfü isminde torunu hala vardır. Çocuklarıyla kalabalık bir sülaledir. Hatta bu köyde muhtarlık yapan akrabalarımızın da olduğunu, en küçük kardeşim BURHAN GÜLER söyledi.

Tekrar Molla Mehmet'e geliyoruz. Molla Mehmet'in Şükrü,Nuri, Hakkı, Halit, Hamdüne adında beş çocuğu vardı. Hepsini ilimde yetiştirdi. Kendisinden sonra Molla Hakkı camiin imamlığını yaptı.

Büyük oğlu Molla Şükrü Hacı Abdullahlar sülalesinden Şakire Hanımla evlendi. Bir oğulları oldu. Fakat yaşamadı. Şükrü Amca belki de çocuğunu hiç görmeden, İstiklal harbinden önce Yapılan Birinci Dünya Savaşında şehit oldu. Molla Nuri Amca İse Çanakkale Savaşında Şehit oldu. Molla Hamdune hanım Kuranı Kerimi ezbere bilirdi. Kendisine Hafız hanım derlerdi. Orhangazi ve Gemlik'te ve Köylerinde hatta Bursa dada tanınırdı. Mevlit okurdu. Kadınlara dini konularda nasihat ederdiç Allahu teala rahmet eylesin. Amin.

Üçüncü Oğlu Hakkı Molla idi. Kendisi babasından sonra köyümüzün İmamlığını yaptı.

Oğlu Ömer hatipoğlu Okudu. Profesör Oldu.

Molla Hakkı Amca Köyümüzden Hacı Ahmetler Sülalesinin Tahirler kolundan Kadir Efendinin Kızı Saniye Hanımla evlendi.



Molla Mehmetin Kızının ismi ise Molla Hamdüne Türkan idi. Köyümüzden Halit Enişte ile evlendi.



Molla Mehmet'in bir Oğlu daha vardı. Halit Efendi. Yani Annemin babası. Dedemiz. Sülalemizin Atası...

Kendisi köyümüzde otuz yıldan fazla muhtarlık yapmıştır. Sevilen ve sayılan bilge bir insandı. Köyümüzde ne kadar okumuş insan varsa, onlarda emeği vardır. Muhtar olarak önayak olmuş. O çocukların parasız yatılı okumalarını sağlamış. Onlar da tabii okumuşlar. Doktor, Mühendis, Öğrertmen, Profesör ve iş adamı olmuşlardır.

Halit Efendi Kamiller sülalesinden Kadriye ile evlenir. Kadriye'nin iki erkek kardeşi bir de kız kardeşi vardır. Erkek kardeşleri, Kamilin Ahmet'in Osman, Kamilin Ahmet'in Mehmet ve Kızkardeşi Kamilin Ahmet'in Edibe..Anneannemin Kardeşi Edibe Teyze, Recebin AHMET ile evlendi. Çocukları Recep Bilge, Emine Dimrit, Hafize, Kani Bilge, Saniye, Arife, Esad Bilge...

Dedem Halit Efendinin Kadriye Hanımla evlenmesinden Şükriye,Nuriye, Mehmet, Halide, Halime, Hatice ve Gülşen isminde çocukları olur. Şükrüye Hacı Ahmetler sülalesinden Salih Tunç'la evlenir. Sevim, Ali, Sevgi, Selma Ve Mehmet Tunç isminde çocukları olur. Nuriye Muratoba Köyünden Halil Mutlu ile evlenir. İki oğlu Mahmut Mutlu ve Ömer Mutlu'dur Şenay, Ayşe, Kadriye, Bedriye, Vildan, Hatice, Perihan isminde kızları olur.

Halime Kızlarını da yine Muratoba Köyüne verirler. Ali Ünal Ve Halime' nin Ayşe, Şahizer, Kadriye isminde kızları ve Hasan Ünal isminde bir oğulları olur.

Bir Kızları da Annem Halide 'dir. Babam Şerafettin Güler ile evlenir. Hasan Güler, Orhan Güler, Turhan Güler ve Burhan Güler ismini verdikleri oğulları olur.

Bir Kızları da Hatice'dir. Paşapınar Köyünden Kazım Akçay ile evlenir. Ertuğrul Akçay ve Nilgün isminde bir erkek bir kız çocukları olur. Halit Efendinin en küçük kızı Gülşen'dir.

Gülşen Teyzem. Hafız Amcam Selim Güler ile evlendi. İki oğlu, iki kızları oldu. Ergün Güler ve Ertan güler oğullarıdır. Ruşen ve Zeynep kızlarıdır. Halit Efendi'nin tek oğlu,Dayım Mehmet Orhan İse köyümüzün itibarlı insanı Durmuş Çubukçu'nun Kızı Pembe ile evlendi. İki kızı Gülen ve Nurten ve Bir Oğulları Adnan Orhan olur.Dayımın Oğlu adnan Orhan İse Karakaş Sülalesinden Hikmet Karakaş'ın kızı Kıymet ile evlendi.

Adnan Orhan'ın Halit Orhan Ve Hakan Orhan İsminde iki oğlu var. Yukarıda Gemiç köyünde evlenenler bahsinde geçtiği gibi.. Bu sene yani 2010 yılında evlendi. Halit Orhan İstanbul'da oturuyor. Babası ise Gemlik'te kalıyor. Köyümüzde evleri ve zeytin bahçeleri var.Allah Mesut etsin.

mehmet_orhan_ve_halas_n_n_o_lu_halim_t_rkan.jpg
Molla Mehmet Ve Pamuk Nine'nin bir de kızları var. Molla Hamdüne..

Köyümüzün ve hatta civar köylerin de çok sevilen saygı duyulan bir insanıydı.Eşinin İsmi Halit idi. Allahu Teala Rahmet eylesin. Bir oğlu vardı. İzzetlerden Şevket'in kızı ULVİYE ile evlendi Halim Efendi. Yıllarca Gemlik Postanesinde çalıştı. Onun da iki kızı vardı. Ayten ve Nurten.. Onların da çocukları var. Bize isimlerini yazsınlar. Buraya kayıt edelim.

molla_mehmet_n_torunu_at_fet_varol_ve__ocuklari.jpg
gemi_li_akrabalar_m_z_atifet_varol_keskin_ve_ailesi..jpg
MOLLA MEHMETİN ÇOCUKLARI TORUNLARI:

İkinci oğlu Molla Nuri Efendi ise:

Hacı Raşit'in kızı Emine Hanımla evlendi. İki kızları oldu. İsimleri: ATİFET ve NECMİYE..Nuri Amca da Kardeşi gibi savaşta şehit olan büyüğümüzdür.Nuri Amca'yı en son dedem görmüş. Çanakkale savaşına gidiyormuş. Giderken köye uğtamış. Çocuklarıyla ve akrabalarıyla vedalaşmış. Sonra da haber alamamışlar. Dedem sağlığında bana anlatmıştı. Anlatırken gözleri dolu dolu olmuştu. Ağladığını belli etmeden yanımdan ayrıldı. O sahne hiç gözümün önünden gitmiyor. Dedem de çeşitli cephelerde savaşıp İstiklal Gazisi madalya sahibi olmuş bir insandı. Allahu Teala Bütün şehitlerimizden, bütün Gazilerimizden velhasıl bu topraklar için savaşanlardan hala da savaşmakta olanlardan razı olsun. Bu memleketin her karış toprağında şehitlerin ya mezarları ya da dökülen kanları vardır. Atalarımız bu topraklar için kan verdi, can verdi. Kimse bu vatan toprağının bir karışını dahi iç ve dış düşmanlarımıza veremez, veremeyecektir. Zaten bu millet buna izin vermeyecektir. Gerekirse kanımızla canımızla toprağımızı korururz.Gelelim Şehit Amcamız Molla Nuri Sülalesine... Kızları Atifet Hanım Ve Necmiye Hanım Köyümüzde yetim kaldılar. Fakat İki amcaları bir Halaları ve anneleri vardı.

Atifet Hanım Köyümüze dışarıdan gelen Dağıstanlı Mehmet ile evlenir.Bu Dağıstanlı Mehmeti ben de gördüm. Çok hastaydı. Devamlı öksürürdü. Oksürürken boğulacak gibi olurdu. Çocukları, Naim VAROL, Erol VAROL, Nuri VAROL.. Bu üç kardeş İzmir'e yerleşti. İkisi vefat etti. Çocukları var. Erol VAROL Abi ise sağ. Kendisini en son 2006 yılında gördüm. Köydeki mallarının durumuna bakmak için gelmişti.

Diğer Kardeş NECMİYE ise Bursa'nın köklü sülalesinden Nevzat İzgü ile evlendi. İki çocukları var. Türker İzgü ve Tülin

Onlar da evlendiler. Çocukları var.

necmiye_izg_.jpg
MOLLALAR SÜLALESİ DEVAM EDİYOR
murat_hat_po_lu__arzu_hanim_ve_orhan_g_ler.jpg
Üçüncü oğlu Hakı Molla ise Köyümüzün imamlığını babasından devir almıştı. Ben kendisine yetiştim. Üç çocuğu vardı. Hatice, Emine ve Ömer Hatipoğlu.

Ömer Hatipoğlu yüksek tahsil yaptı. Üniversite Profesörlüğü ve devlet içinde yüksek bürokratlık görevinde bulundu. Kendisinden çoktandır, haber alamıyoruz. Herhalde çocukları vardır. Onları da tanımıyoruz. Ablaları da tabii ki evlendiler. Çocukları oldu. İrtibatımız kesildi. Kesin bilgilere sahip değiliz. Buradaki yazıları okurlarsa bize bildirsinler. Köyümüzün Tarihi bakımından çok faydası olur.

murat_hat_po_lu_ve_hal_de_g_ler.jpg
Yukarıdaki ifadelerin ışığında size aşağıda iki nefis belge sunacağım. İki belge de Hakkı molla'nın torunları tarafından bu sayfalara taşındı.

Ey köyümün bilge ve bilgili insanları, GEMİÇ KÖYLÜLER siz de bize yazın. Atalarınızınn hayatı bu sayfalarda görünsün.

e-mail adresim: gemickoyu@mynet.com

Ve ya bu sayfanın sonuna yorum olarak yazabilirsiniz.

Saygılarımla. Sizden biri Gemiç Köylü Hasan Güler.

tarihi_gemi__k_y__resimleri__727_.jpg
molla_memet_torunlari1.jpg
MOLLALAR SÜLALESİNDEN

HAKKI MOLLANIN(HAKKI HATİPOĞLU)

TORUNU MURAT HATİPOĞLU





GEMİÇ KÖYÜ



4/25/2011 - Mollalar Sülalesinden Doç.Dr. Murat Hatipoğlu Yazdı.

Kategori: gemic-koyundeki-sulaleler , Yaşam

Değerli Gemiçli hemşerilerim;



Mollalar Sülâlesinden Mehmet Molla'nın üçüncü oğlu olan Hakkı Mollanın oğlu, Saniye Hanım'dan olma Ömer Hatipoğlu benim babamdı. 2007'de Hakkın Rahmetine kavuştu. Dedem Hakkı Molla'yı ben çok küçükken tanımıştım, beni Ankara'ya geldiğinde 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerine götürmüştü. Askerleri görünce hep gözleri dolardı. Neyse, annemiz Rukiye Hanım da 2007'de vefat etti. Ben Murat Hatipoğlu, şimdi 60 yaşındayım. İzmir'de Üniversitede Doçentim. Bir de kardeşim Zeynep var, o benden 6 yaş küçüktür. Hayattayız Allah'a şükür. Zeynep Ankara'da ben Aydın'da oturuyorum, İzmir'e iş için gidip geliyorum. Benim 2 oğlum var .Adları YAĞMUR ve BUĞRA. Yağmur Gülcan Hanımla evli ve iki kızları var, adları Derin ve Cansu Hatipoğlu..Kardeşim Zeynep'in oğlu da Ceyhun Güneş. Rahmetli dedem Hakkı Molla'nın eşi yani babaannem Saniye Hanım'ın silalesi hakkında bir bilgim yoktur. O da yıllar önce vefat etti tabii, Allah Rahmet eylesin. Gemlik'teki rahmetli Hamdüne halamızı da Halim dayıyı da, kızları Ayten ve Nurten'i de tanımışlığım var küçükken. Ayrıca, büyük halam(babamın ablası) rahmetli Emine Halam Sünnetçi Süleyman diye tanınan eniştemizle evliydi ve 2 erkek 5 kızı olmuştu. Oğulları Yahya şimdi Orhangazide Yahya SAFRAN. Diğeri de Durmuş Ali SAFRAN'dır.

Cenâbı Allah vefat edenlere gani gani rahmet eylesin, hayatta olanlara sağlıklı uzun ömürler versin. Sizi de bu çalışmalarınızdan dolayı tebrik ediyorum.bütün Gemiç Köyüne selam sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Murat HATİPOĞLU(Doç.Dr.)












murat_hatipo_lu.jpg
Değerli Gemiçli hemşerilerim;



Mollalar Sülâlesinden Mehmet Molla'nın üçüncü oğlu olan Hakkı Mollanın oğlu, Saniye Hanım'dan olma Ömer Hatipoğlu benim babamdı. 2007'de Hakkın Rahmetine kavuştu. Dedem Hakkı Molla'yı ben çok küçükken tanımıştım, beni Ankara'ya geldiğinde 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerine götürmüştü. Askerleri görünce hep gözleri dolardı. Neyse, annemiz Rukiye Hanım da 2007'de vefat etti. Ben Murat Hatipoğlu, şimdi 60 yaşındayım. İzmir'de Üniversitede Doçentim. Bir de kardeşim Zeynep var, o benden 6 yaş küçüktür. Hayattayız Allah'a şükür. Zeynep Ankara'da ben Aydın'da oturuyorum, İzmir'e iş için gidip geliyorum. Benim 2 oğlum var .Adları YAĞMUR ve BUĞRA. Yağmur Gülcan Hanımla evli ve iki kızları var, adları Derin ve Cansu Hatipoğlu..Kardeşim Zeynep'in oğlu da Ceyhun Güneş. Rahmetli dedem Hakkı Molla'nın eşi yani babaannem Saniye Hanım'ın silalesi hakkında bir bilgim yoktur. O da yıllar önce vefat etti tabii, Allah Rahmet eylesin. Gemlik'teki rahmetli Hamdüne halamızı da Halim dayıyı da, kızları Ayten ve Nurten'i de tanımışlığım var küçükken. Ayrıca, büyük halam(babamın ablası) rahmetli Emine Halam Sünnetçi Süleyman diye tanınan eniştemizle evliydi ve 2 erkek 5 kızı olmuştu. Oğulları Yahya şimdi Orhangazide Yahya SAFRAN. Diğeri de Durmuş Ali SAFRAN'dır.

Cenâbı Allah vefat edenlere gani gani rahmet eylesin, hayatta olanlara sağlıklı uzun ömürler versin. Sizi de bu çalışmalarınızdan dolayı tebrik ediyorum.bütün Gemiç Köyüne selam sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Murat HATİPOĞLU(Doç.Dr.)




molla_mehmet_torunu_murat_hatipo_lu_ve_akrabalar_.jpg
hakk__molla_torunu_yahya_safran.jpg
MOLLALAR SÜLALESİ ANNEMİN SÜLALESİDİR.



HAKKI MOLLA HACI AHMETLER SÜLALESİNİN BİR KOLU OLAN,TAHİRLER SÜLALESİNDEN SANİYE HANIMLA EVLENİR.



ÖMER HATİPOĞLU, HATİCE HATİPOĞLU VE EMİNE HATİPOĞLU İSMİNDE ÇOCUKLARI OLUR.



DAHA ÖNCE ÖMER HATİPOĞLU VE ONUN OĞLU DOÇ Dr.Mustafa Murat hatipoğlu’ndan bahsetmiştim.



Şimdi Emine hatipoğlu hanımın çocuklarından bahsedeceğim, kısaca…



EMİNE HATİPOĞLU ORHANGAZİ’Lİ SÜNNETÇİ SÜLEYMAN İLE EVLENİR. YANİ SÜLEYMAN SAFRAN, GEMİÇ KÖYLÜ HAKKI MOLLANIN KIZI EMİNE HANIMLA EVLENİR. ALTI ÇOCUKLARI OLUR.



NADİDE SAFRAN. ERİŞ



FADİME SAFRAN GÜNAY



SELİME SAFRAN ERDEM



ŞÜKRAN SAFRAN KAYA



NURAN SAFRAN



YAHYA SAFRAN



DURMUŞ ALİ SAFRAN



HEPSİ DE ORHANGAZİ DE İKAMET EDİYORLAR.



YAHYA SAFRAN YILLARDIR, ORHANGAZİ ESNAF ODASI BAŞKANLIĞINI YÜRÜTÜYOR.



KENDİSİNİ ZİYARET ETTİM. BERABER RESİM ÇEKTİRDİK.



YUKARIDAKİ BİLGİLERDE YANLIŞ YA DA EKSİK ANLATIM VARSA BANA YAZIN YA DA BU SAYFALARA YORUM BIRAKARAK DÜZELTİLMESİNİ İSTEYİN. E-mail adresim:gemickoyu@mynet.com


tarihi_gemi__k_y__resimleri__692_.jpg






AŞAĞIDAKİ BİLGİLER ANSİKLOPEDİKTİR. YANİ PROFESÖR MURAT HATİPOĞLU KENDİSİ SÖYLEMEDİ. YAZMADI. BEN KENDİM İNTERNET ORTAMINDAN BULDUM. KENDİSİNE DE TEYİT ETTİRDİM.



(Doç. Dr. M. Murat HATİPOĞLU )





M. Murat Hatipoğlu, 1951de Ankarada doğdu. 1975de Hacettepe Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümünden Linguistik dalında hazırladığı tez ile Yüksek Lisans Derecesi alarak mezun oldu. 1975-76da Berlin-Freie univesitätde Semantik” çalışmalarında bulundu. 1983 yılından beri Hacettepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü’nde görev yapan Hatipoğlu 1985de Doç. Dr. Tuncer BAYKARAnın yanında 1911922 Yılları arasında Yunanistandaki Değişmeler ve Türk Milli Mücadelesi Üzerine Etkileri konulu tezle İnkılap Tarihi Yüksek Lisans Derecesi aldı. 1986da burslu olarak gittiği Yunanistanda (Atina, Hanya-Girit) arşiv, kütüphane ve müzelerde araştırmalarını sürdürdü. 1988de Yunanistandaki Gelişmelerin Işığında Türk-Yunan İlişkilerinin 101 Yılı (1821-1922) konulu kitabı yayınlandı. Doktora çalışmasını 1993de Prof. Dr. Abdurrahman Çaycının yanında tamamladı ve 1996da Doçent oldu.

tarihi_gemi__k_y__resimleri__733_.jpg












g_vercin_sa_da.gif
t_rk_bayra_i.jpg
su_akar.gif
mehmet_orhan.jpg
su_ye_il_ve.jpg
gemi_li_atifet_varol_han_m_efendi..jpg
tuncer_ka_amak.jpg

molla_mehmet_o_lu_hal_t_orhanin_ev___n_ndey_z..jpg
halil_mutlu.jpg
tarihi_gemi__k_y__resimleri__725_.jpg
murat_hat_po_lu_ve_arzu_hanim.jpg
gemi__muhtar_.jpg
molla_mehmet_torunlar_d_r.jpg
orhan_karde_im11.jpg
molla_mehmet_torunlari_bulu_tu.jpg
tarihi_gemi__k_y__resimleri__769_.jpg
tuncer_t_lin_babam_ve_taner.jpg
ertan_g_ler.jpg
sevim_ka_amak.jpg
kadriye_s_zer_o_lu_ve_k_z_.jpg
burhan_d___n..jpg
iyi_insanlar__8_.jpg
memduh_ka_amak_halide_g_ler_ve_sevim_ka_amak.jpg
nur__varol_molla_mehmet_torunu.jpg











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder