RAMAZAN YEMEĞİ
Patlıcanları ateşte közleyip kabuklarını soyun, ince ince kıyın.
4 diş sarımsağı kabuklarından ayırın. İnce ince dilimleyin.
Bir tava içine sarımsakları dökün. Üzerine bir çay bardağı zeytinyağ ilave edin.
.Daha önce küçük küçük doğradığınız 4-5 adet yeşil biberi, sarımsaklar pembeleştikten sonra tavaya boşaltın.
Taze soğanları da çabucak ince ince doğruyoruz ve daha biberler sararmadan tavaya koyuyoruz.
Önceden hazırladığımız 2-3 adet kırmızı domatesi de soğanları tavada iyice karıştırdıktan sonra yemeğimize tat vermesi için ilave diyoruz..
Yukarıda bahsettiğimiz gibi, közlenmiş ve ince ince kıyılmış patlıcanları da bu kolay yemeğe katıyoruz.
Tabii tuzunu katmayı da ihmal etmiyoruz.
Bu karışımı biteviye karıştırmamız gerekiyor.
Çok pişirmeden ocağın altını kapatıyoruz.
İnce ince kıyılmış maydanozla, yemeğimizi süslüyoruz.
Maydanozla beraber fesleğen de katabilirsiniz.
İftar saatinde ise, soğuk olarak tabaklarımıza, hem de tıka basa dolduruyoruz.
Üzerine de bol ganimet süzme yoğurt koyuyoruz. Yoğurt yerine taze sıkılmış limon suyu da katabilirsiniz.
Fazla protein yok. Mideyi yormaz. Kilo aldırmaz.
Malzemeler:
Patlıcan, Domates, Yeşil biber, zeytinyağı, süzme yoğurt, sarımsak, maydanoz,, yeşil soğan, tuz,
Afiyet olsun.
6 Ramazan1434
15 Temmuz 2013







Maydonazla beraber fesleğen de katabilirsiniz.
YanıtlaSilİftar saatinde ise, soğuk olarak tabaklarımıza, hem de tıka basa dolduruyoruz.
Üzerine de bol ganimet süzme yoğurt koyuyoruz. Yoğurt yerine taze sıkılmış limon suyu da katabilirsiniz.
Fazla protein yok. Mideyi yormaz. Kilo aldırmaz.
Malzemeler:
Patlıcan, Domates, Yeşil biber, zeytinyağı, süzme yoğurt, sarımsak, maydanoz,, yeşil soğan, tuz,
YanıtlaSilRAMAZAN YEMEĞİ
Patlıcanları ateşte közleyip kabuklarını soyun, ince ince kıyın.
4 diş sarımsağı kabuklarından ayırın. İnce ince dilimleyin.
Bir tava içine sarımsakları dökün. Üzerine bir çay bardağı zeytinyağ ilave edin.
.Daha önce küçük küçük doğradığınız 4-5 adet yeşil biberi, sarımsaklar pembeleştikten sonra tavaya boşaltın.
Taze soğanları da çabucak ince ince doğruyoruz ve daha biberler sararmadan tavaya koyuyoruz.
Önceden hazırladığımız 2-3 adet kırmızı domatesi de soğanları tavada iyice karıştırdıktan sonra yemeğimize tat vermesi için ilave diyoruz..
Yukarıda bahsettiğimiz gibi, közlenmiş ve ince ince kıyılmış patlıcanları da bu kolay yemeğe katıyoruz.
Tabii tuzunu katmayı da ihmal etmiyoruz.
Bu karışımı biteviye karıştırmamız gerekiyor.
Çok pişirmeden ocağın altını kapatıyoruz.
İnce ince kıyılmış maydanozla, yemeğimizi süslüyoruz.
Maydanozla beraber fesleğen de katabilirsiniz.
İftar saatinde ise, soğuk olarak tabaklarımıza, hem de tıka basa dolduruyoruz.
Üzerine de bol ganimet süzme yoğurt koyuyoruz. Yoğurt yerine taze sıkılmış limon suyu da katabilirsiniz.
Fazla protein yok. Mideyi yormaz. Kilo aldırmaz.
Malzemeler:
Patlıcan, Domates, Yeşil biber, zeytinyağı, süzme yoğurt, sarımsak, maydanoz,, yeşil soğan, tuz,