18 Eylül 2021 Cumartesi

                              

                                          MUHTARIMIZ DİNÇER DİMRİT VE HASAN GÜLER

                                 Genç Muhtarımızı kısaca size tanıtmak isterim. Muhtar Dinçer Dimrit Akkarımlılar sülalesindendir. Muhtarın Babaannesi Annemin Teyzesinin kızıdır. Yani Emine Dimrit bizim sülaledendir. Babası Salih Dimrit Akrabam olduğu için, Muhtar Dinçer Dimrit bana Hasan Amca der. Bu hitap çok hoşuma gidiyor. Zaten gerçekten sevecen ve herkesle iyi geçinen bir yaratılışa sahiptir. Bu özellikleriyle tam bizim sülaleye çekmiş gibi görünüyor.


Kendisi hakkında kısa bir giriş yaptıktan sonra, hayat hikayesine geçeyim. Dinçer Dimritin Annesinin adı Ayşegüldür. Babasının Adı Salihtir. Dedesinin adı, Mustafadır. Babaannesinin adı Eminedir. Amcaları Metin ve Ahmettir. Halasının İsmi Esendir. Ayrıca dedesinin köyde iki kızkardeşi Muhterem Hanım Ve Emine hanımdır. Umurbeye evlenen Pembe HANIM Ve Karsak köyüne evlenen Şerife Hanım vardır. Babaannesi Emine Teyzenin de üç erkek kardeşi ve üç kızkardeşi vardır. Köyde çok akrabası vardır. Babası Salih Dimrit tam üç dönem muhtar oldu. Kendisi bu rekoru geçeceğe benziyor. Çünki köye çok hizmetleri var. Onun zamanında yapılan çalışmalardan sonra köyümüz su sıkıntısı çekmemektedir. Gürle köyüne bahçeler arasından yol yaptırılmıştır. Bu yol vesilesiyle hergün Gemlike vasıta bulmak mümkün olmaktadır.

Hele hele 2012 senesi EYLÜL ayının ilk Pazar günü yapılan çalışmalar, tarihe ışık tutacaktır. Bundan böyle her sene EYLÜL ayının ilk Pazarı LOKMA GÜNÜ ismiyle geleneksel olarak anılacaktır.

Uzak yakın tüm Gemiç Köylüler bu LOKMA GÜNÜnde Köylerine koşacaklardır.

Bu az şey midir. Bu adet yıllarca sürecek, köyümüzde yetişmiş şahsiyetler toprağına gelecek. Elbette hizmet için kendi aralarında yarış edeceklerdir. Bu geleneksel günün mana ve önemi zamanla daha iyi anlaşılacaktır.

Köyümüzün sessiz sokakları cıvıl insan sesleriyle yankılandığında, Genç Muhtarımız DİNÇER DİMRİTe dualar edilecektir.

Ne mutlu Gemiçli olanlara, ne mutlu bu yazıyı okuyup yorum yazacak gemiçlilere
Köylülerimiz birbirlerine akrabadırlar. Madem ki Muhtar Dinçer Dimritten bahsediyoruz.
Akkarımlı sülalesi kız almak ve kız vermek suretiyle köyümüzün belli başlı sülalerine akrabadırlar..
Bu sülaleler, Hacı Ahmetler, Veliler, Kahvecialiler,Mollalar, Kamiller, Kani Beyler, Kınıklar,Ahmet Çavuşlar, Suat Soyer ve ailesi, Tekeler, Kahyalarve Karakaşlar sülaleleri bildiklerimdir.
Daha başka hısımlıklar da vardır. Çünki yukarıda saydığım sülaleler de başka köyümüz sülaleleriyle kız alıp, kız verme vesilesiyle akraba olmuşlardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder