21 Şubat 2016 Pazar

KEMİK SUYU NASIL YAPILIR? FAYDALARI NELERDİR?




KEMİK SUYU NASIL YAPILIR?
Öncelikle kasaptan koyun ve danadan ilikli kemik ve eklem uçları  alıyoruz.
Eve gelip kemikleri yıkayıp, ocağı da kısık ateşte açarak pişiriyoruz. (isteyen büyük bir çelik tencere kullanabilir)  İçine istediğimiz kadar soğan, sarımsak, havuç ve zencefil dilimleyip, toz karabiber ve zerdeçal ekliyoruz. İstersek kurutulmuş acı biber de katıyoruz.
Kemiklerdeki minerallerin suya geçmesini sağlamak için iki kaşık sirke katıyoruz. En son su ekleyip tencerenin ağzını güzelce kapatıyoruz. Bu işlemden sonra ocağımızı yüksek ısıya ayarlıyoruz. Su ısınıp kaynamaya başlamadan önce tekrar kısık ayara getiriyoruz.
Tencerenin kaynamasına izin vermiyoruz. Bu işlem uzun sürebilir. Yaklaşık on saatimizi bile alabilir. Fakat işi aceleye getirmemek gerekir.
Çünkü sağlık aceleye gelmez. Kemik suyundaki faydalı minerallerin yapısı bozulmaması için, fokur fokur kaynamaya izin verilmemelidir.
Biraz kaynıyormuş gibi ses çıkarması yeter de artar bile.
O zaman tencereyi kısık ateşte bir süre daha bekletip, daha sonra usulca mutfak tezgahına alabiliriz.
Ne kadar iyi pişerse o kadar faydalı bir kemik suyunuz olur. Erkenden pişmiş galiba varsayımıyla hareket etmeyiniz. İşi uzun tutanlar, titiz davrananlar,kazançlıdırlar.
Pişirme işleminden sonra, kemik suyunu süzüp, soğutup cam kavanozda buzdolabına kaldırıyoruz.

Hergün sabahları ısıtıp, bardağa döküp içiyoruz.
Yararlı olması icin sık tuketilmesi gerekir.
İsteyen çorba ya da pilav da yapabilir ama biz, direkt içmekten yanayız.

Peki kemik suyunun faydaları nelerdir?
Öncelikle bir besin size yararlıysa hücre bazında sizi iyileştirdiği icindir,
Bu sebeple birşey bir yerinize iyi geliyorsa her yerinize de iyi geliyor demektir.
Faydaları maddeler halinde sıraladık.
1. ilginizi çekmek için hemen belki de en anlamlı cümlemiz;  bayanlar için yazıldı. Kemik suyunun selulitlere cok iyi gelmesi!
2. Bağırsak sendromunuzu iyileştirmek için de çok faydalı. Bağırsak çeperinizdeki kronik rahatsızlıkları, kemik suyu içeriğindeki kolajen ile onarabilir, böylece onlarca rahatsizlık, depresyon, kanser, diyabet gibi hastalığı hem tedavi eder, hem de kendinizi bunlardan koruyabilirsiniz.
3. İceriğindeki tedavi edici değerler, hastaları iyileştiriyor. Ya da o şahsın hiç hastalanmaması için bağışıklık sağlıyor.
4. Cildi gençlestirmeyi  iddia eden tüm kremlerin içersinde bulunan kolajen kemik suyunun etken maddelerindendir. Yani yüzünüze sürdüğünü kremlerin faydasının daha fazlasını içeriden cildinize, tırnaklarınıza, saçlarınıza gönderebilirsiniz, gencliğinizi içeriden besleyebilirsiniz.
5. içeriğindeki mineraller sayesinde hastalıklara karşı bağışıklığınızı güçlendirebilirsiniz.
Hasta olduğunuzda akla ilk defa, kemik suyu ya da tavuk suyuna çorba gelmesi boşuna değildir.
Kemik suyu, hastalıkları önlemede ve iyileştirme de birebirdir.   Harvard Üniversitesi’nde yapılan bir çalışma: kemik suyu içen  kişilerin, semptomlarinda rahatlama yasadigi, bazılarının da hastalıklarının tamamen  gerilediğini gösteriyor.
6. İceriğindeki bir madde, bağışıklık kazanmamızı ve yara iyileşmesini, büyüme hormonu salgılanmasını, karaciğer hücre yenilenmesini ve erkeklerde sperm oluşumunu destekliyor.
7.  iceriğindeki bir diğer madde kas erimesini engelliyor. Safra tuzu  üretimini destekliyor, Uyku düzenimizi sağlıyor. Hafizamızı güçlendiriyor.
8. İçeriğindeki proline maddesi, cildi dolduruyor, selulitleri azaltıyor, bağırsak deliklerini kapatıyor.
9. İçeriğindeki glutamin bağırsağı koruyor. İnce bağırsak hücrelerine metabolik yakıt sağlıyor.
10. İçeriğindeki gelatin bağırsaklardaki probiyotik sağlığını destekliyor.
11. Midedeki asit refluyu da kemik suyu tedavi ediyor.
12. Vücudun asit tamponlamasında kullandığı kalsiyum ve magnezyumu bol miktarda içeriyor.
13. kemik suyu içerisindeki glucosamine eklem sağlığımız için son derece yaralıdır. İceriğindeki chondroitin sulfate maddesinin osteoartrit’i engellediği de belgelendi.
14. Kaynattığımız kemiklerden suya sızan fosfor, kalsiyum ve magnezyum sizin kemiklerinizi güçlendirmek icin en gerekli mineraller arasında bulunmaktadır.
15. Kemik suyunu düzenli içen herkesin hemfikir olduğu konu: Enerji verdiği ve uzun süre tok tuttuğudur.
Kilo vermek ya da enerji seviyesini yükseltmek isteyen herkesin kullanması icin mükemmel bir içecektir…

Kemik suyu biz TÜRKLERİN kültüründe her zaman yeri olan,
“ölüyü bile diriltir”  atalar sözüne  dahi konu olmuş, bir içecektir… Kemik suyu eskiden her evde kaynayan, çorbaya, pilava hep eklenen bir yiyecek olmaktan çıktığı içindir ki hastalıklarımız çoğaldı. Ancak bu alışkanlıklarımıza tekrar dönecek gibiyiz. Dönmeliyiz de çünkü kemik suyu çok çok çok eskiden beri sağlığımızın anahtarıdır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder