23 Şubat 2016 Salı

ENVER ABİNİN ARDINDAN

                                                                         



ENVER ABİYİ ANIYORUZ. ÖZLÜYORUZ. ONU HER DAKİKA ARIYORUZ.




İHLASLI OLMAK DEMEK




ENVER ABİMİZİ ÜÇ YIL ÖNCE KAYBETTİK
Enver Ören'in cenazesinde insan seli


İhlas camiasının 22 şubat 2013 hüzün günüydü: Türkiye Gazetesi Kurucusu ve Sahibi, İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Enver Ören, 22 Şubat 2013 günü vefat etti.
Geçirdiği beyin kanaması sebebiyle bir süredir yoğun bakımda tedavi altında bulunan gazetemizin sahibi, 

İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Enver Ören (74) vefat etti.

1990 yılında ABD'deki Houston Methodist Hastanesi'nde yapılan operasyonla kız kardeşinden alınan böbrek nakledilen Enver Ören'e, 2006'da Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde ikinci böbrek nakli gerçekleştirilmişti.

Ancak ağır tedavi süreci ve üst üste geçirdiği cerrahi operasyonlar sonucu bünyesi zayıf düşenEnver Ören, nükseden sağlık problemleri yüzünden geçtiğimiz ay tekrar hastaneye kaldırılmıştı. Tüm çabalara rağmen sağlık durumu düzelmeyen, Türkiye'nin ve İhlas Holding ailesinin "Enver Ağabey"i Sayın Enver Ören, dün saat 21:30'da hayata gözlerini yumdu. Yüksek ilmi, güler yüzü, cömertliği, alçak gönüllüğü, affediciliği, şefkati, güçlü hitabeti, hoş sohbeti ve samimiyeti ile hem Türkiye'nin, hem de çalışanlarının gönlünde taht kuran Sayın Enver Ören, hep neşeli bilinen bir insandı. Sevenlerine ilk defa üzüntü yaşatan Enver Ağabey, geride hiç silinmeyecek izler bırakarak ahirete intikal etti. Enver Ören'in cenazesi, bugün(23 Şubat 2013) ikindi namazını müteakip Eyüp Sultan Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Eyüp Sultan'daki aile kabristanında, çok sevdiği hocası ve kayınpederi, büyük İslam alimi Sayın Hüseyin Hilmi Işık'ın (Kuddisessirruh) yanına defnedildi.


ENVER ÖRENİN CENAZE NAMAZI:



Kılınan cenaze namazının ardından Başbakan Erdoğan,(Şimdi Cumhurbaşkanımız.)

Enver Ören'in tabutunu omuzlayarak bir süre taşıdı.

Dr. Enver Ören'in naaşı, helallik alınmasının ardından toprağa verilmek üzere aile kabristanına götürüldü.














Bu yolun ismi sevgi ve muhabbettir.




CANLAR CANI ENVER ABİM




BİLMEYENLERİN PATRON ENVER BEY VEYA DOKTOR ENVER BEY DEDİĞİ
ENVER ABİYİ BİR DE OSMAN ÜNLÜ HOCA dan dinleyelim..




FOTOĞRAFLAR BİZE ENVER ABİYİ ANLATIYOR


2 yorum:

  1. ENVER ABİMİZİ ÜÇ YIL ÖNCE KAYBETTİK
    Enver Ören'in cenazesinde insan seli olmuştu.

    İhlas camiası 22 şubat 2013 de hüzünlüydü:
    Türkiye Gazetesi Kurucusu ve Sahibi, İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Enver Ören 22 Şubat 2013 de vefat etti.
    Geçirdiği beyin kanaması sebebiyle bir süredir yoğun bakımda tedavi altında bulunan gazetemizin sahibi, İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Enver Ören (74) vefat etti.

    1990 yılında ABD'deki Houston Methodist Hastanesi'nde yapılan operasyonla kız kardeşinden alınan böbrek nakledilen Enver Ören'e, 2006'da Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde ikinci böbrek nakli gerçekleştirilmişti.

    Ancak ağır tedavi süreci ve üst üste geçirdiği cerrahi operasyonlar sonucu bünyesi zayıf düşenEnver Ören, nükseden sağlık problemleri yüzünden geçtiğimiz ay tekrar hastaneye kaldırılmıştı. Tüm çabalara rağmen sağlık durumu düzelmeyen, Türkiye'nin ve İhlas Holding ailesinin "Enver Ağabey"i Sayın Enver Ören, dün saat 21:30'da hayata gözlerini yumdu. Yüksek ilmi, güler yüzü, cömertliği, alçak gönüllüğü, affediciliği, şefkati, güçlü hitabeti, hoş sohbeti ve samimiyeti ile hem Türkiye'nin, hem de çalışanlarının gönlünde taht kuran Sayın Enver Ören, hep neşeli bilinen bir insandı. Sevenlerine ilk defa üzüntü yaşatan Enver Ağabey, geride hiç silinmeyecek izler bırakarak ahirete intikal etti. Enver Ören'in cenazesi, bugün(23 Şubat 2013) ikindi namazını müteakip Eyüp Sultan Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Eyüp Sultan'daki aile kabristanında, çok sevdiği hocası ve kayınpederi, büyük İslam alimi Sayın Hüseyin Hilmi Işık'ın (Kuddisessirruh) yanına defnedildi.
    Kılınan cenaze namazının ardından Başbakan Erdoğan,(Şimdi Cumhurbaşkanımız.)
    Enver Ören'in tabutunu omuzlayarak bir süre taşıdı.

    Dr. Enver Ören'in naaşı, helallik alınmasının ardından, toprağa verilmek üzere aile kabristanına götürüldü.

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Enver Ören Ağabeyimizi üç yıl önce (22 Şubat 2013) ebediyete uğurlamıştık. Kadife sesli, merhamet timsali o güzel insanın eksikliğini, her geçen gün derinden hissediyor ve kıymetini bilememenin pişmanlığını kahrolurcasına yaşıyoruz!

    Sevgili Peygamberimizin aleyhisselam, övgüyle bahsettikleri seçilmiş kullar zümresine bakınız: "Allahü tealanın öyle seçilmiş kulları vardır ki, onlar sürekli neşelidirler. Cenab-ı Hakk’ın rahmetini, merhametini, affını düşündükçe hep neşeli olurlar. Fakat onların kalpleri ve içleri, kabri, mahşeri ve Cehennem’i düşündükçe de kan ağlar!"

    Bu hâlle hâllenen kişi olarak hep şöyle derdi: "Mü’minin neşesi yüzünde, kederi (üzüntüsü) kalbindedir. Hiç kimseyi üzmeye kimsenin hakkı yoktur. O keder (üzüntü) bizde kalsın, onu başkasına vermek günah! Çünkü Allah’ın kullarının sevgiye, sevindirilmeye ihtiyaçları var."

    Mübarek Hocamız H. Hilmi Işık Efendi Hazretleri; "... Bir mü’min bir kimseyi sevindirirse (annesini, babasını, arkadaşını, komşusunu), ona bir neşe verse, bundan Cenab-ı Hakk razı olur. Cenab-ı Hakk’ın rızası, şayet gökten bir ampul olarak yere inse, güneş, onun nurundan kararır" buyururdu.

    Peki, Allahü tealaya kullarının en sevgilisi kimdir? Buna Resulullah aleyhisselam Efendimiz cevap veriyorlar ve buyuruyorlar ki: "Şüphesiz ki, Allahü tealaya kullarının en sevgilisi, Allahü tealayı kullarına sevdirendir."

    Günümüzde bu mühim işi yapmanın ve Allahü tealaya sevgili kul olabilmenin yegane yolu; Allahü tealayı, O’nun dinini ve sevgili Peygamberini tanıtan ve anlatan kitapları dağıtmaktır. Yalnız burada dikkat edilecek husus; kaş yapalım derken göz çıkarmamaktır!

    Ehl-i sünnet âlimlerinin yazdığı kitapları yayan, okuyan, yaşayan ve yaşatmasına vesile olan kişi ve kişiler, yukarıdaki müjdeye muhataptır. Başta "Tam İlmihâl-Seadet-i Ebediyye" kitabı olmak üzere;Hakikat Kitabevi’nin bütün yayınları, bu kabilden eserler olup; okuyanı da, okunmasına vesile olanı da aziz eder.

    Hadis-i şerifte sevgili Peygamberimiz aleyhisselam buyuruyor ki. "Bir kimse bir mü’mine bir iyilik yapınca (kalbine neşe verince), Allahü teala bu iyilikten bir melek yaratıp, bu melek Allahü tealaya hep ibadet eder ve tevhid okur. O kimse kabre girince, bu melek nurlu ve sevimli olarak, bunun yanına gelir. O kimseye, 'sen beni bilir misin' dedikde, 'sen kimsin' diye sual edip, o dahi 'ben senin falan kimseye verdiğin neşe ve sürurum (sevincim) ki, Allahü teala beni bugün seni sevindirmek ve kıyamet günü sana şefaat etmek ve Cennet’teki yerini sana göstermek için gönderdi' dese, gerektir."

    Ya, vereceğimiz bir din kitabıyla, onun ebedi sevincine, seadetine vesile olursak?!

    Sevgili Enver Ağabeyi sağlıklarında anlayamadık ve kıymetini bilemedik; bu hâlin kendisi de farkındaydı ve bundan dolayı çok ızdırap çekerdi. Yazıişleri toplantısında bir gün anlattı, anlattı ve baktı ki anlamıyorlar (boş boş bakıyorlar!), sıkılarak şöyle dedi: "Ah! Ne olur; şu anda bir karpuz olup, orta yerimden çatlayıp yarılsam ve içimdeki kızıllığı (ateşi, hizmet aşkını) bir görebilseydiniz!"

    Düşünüyoruz da; güzel insanların ardından; onlara doyamadan ayrılık vaki olduğundan, boşuna yanıp dururuz. Zira yaratılışları temiz, ruhları berrak; hamur mayaları muhabbetle yoğrulmuş kişilere, ne kadar bakılırsa bakılsın, asla doyulmaz!

    Ne mutlu o insanlara ki, görüldüklerinde (sohbetlerinde) Allahü teala ve ahiret hatırlanır ve dünyaya karşı soğukluk hissedilir. Akıllı insanın takip edeceği yol budur; zira, ebedi (sonsuz) hayat verilip, karşılığında üç günlük ve üstelik hayal olan dünya hayatı alınır mı?

    Enver Ağabeyimiz ömrü boyunca ahiret dedi ve insanlara; "Yönünüzü kabristana dönün; asla Çankaya’ya (dünyaya) dönmeyin! Zira dünya, ayrılık yeri, ahiret ise, sonsuz kalınacak yerdir!" buyururdu.

    Cenab-ı Hakk bizleri ayrılık olmayan yerde buluştursun! Amin!
    FUAT BOL
    21.02.2016

    YanıtlaSil