5 Şubat 2015 Perşembe

GEMİÇ KÖYÜ ORHANGAZİ BURSA

GEMİÇLİLERİN RESİMLERİ

SEVGİLİ GEMİÇLİLER

 SEVGİLİ GEMİÇLİ AKRABALARIMIZ
VE GEMİÇLİLERİ SEVEN HERKESE YAZDIM.
BUGÜN 5 ŞUBAT 2015 PERŞEMBE
YARIN İSE
6 ŞUBAT 2015 CUMA..
CUMA MÜMİNLERİN BAYRAMIDIR.
 CUMA GÜNÜNÜZ MÜBAREK OLSUN.






GEMİÇ KÖYÜ ÇEŞMELERİNDEN ŞİFALI SULAR
 AKAR AKAR AKAR
BİNBİR DERDİ OLANA
BİNLERCE DERMAN KATAR.
GEMİÇ KÖYÜNE GELEN HASTALAR
AYAĞA KALKAR.







SİZE BU SAYFALARDAKİ YAZILARLA
GEMİÇ KÖYÜNÜ ANLATMAYA ÇALIŞIYORUM.
EN İYİSİ SİZ KÖYÜMÜZE BİR GELİN.
GEMİÇ KÖYÜNÜ VE GEMİÇLİLERİ SEVİN.
BİZİ SİZ ANLATIN.






SEVGİLİ OKUYUCULAR
YÜZDE DOKSANDOKUZU 
MÜSLÜMAN OLAN ÜLKEMİZDE
İSLAMIN HATTA
İMANIN BİLE ŞARTIDIR NAMAZ.
NAMAZ İNSANI HER TÜRLÜ KÖTÜLÜKLERDEN KORUR.
NAMAZ KILMAYANLARDAN İSE, KORKULUR.






SİZLERİ ÇOK SEVİYORUM


GELİN BU BLOG SAYFASINA



YORUM YAZIN 



ALDIRMAYIN YAZILANLARA


BEĞENİN BEĞENMEYİN

YİNE DE YAZIN.








GEMİÇ KÖYÜ GEMİÇ DAĞINA YASLANMIŞTIR.

SİZLERİ ÇOK ÇOK SEVİYORUM SEVGİLİ GEMİÇLİLER BU SEVGİYE LAYIK OLDUĞUNUZU DA BİLİYORUM.

ÇÜNKİ SİZ HERŞEYDEN ÖNCE GEMİÇLİSİNİZ. 
Sizleri çok çok seviyorum.
Gerçekten seviyorum sizleri.. Kendi yaşıtlarımı, kendimden küçükleri, kendimden büyükleri.. Bu köyde kayıtlı olmasa bile, burada doğmuş, ya da burada akrabası doğmuş, veya bu köyü ve köylülerini seven herkesi seviyorum.

Size bir şey itiraf edeyim mi? Gemiçlileri, Gemiçli olmasa da Köyümüzü sevenleri de çok seviyorum.
Ortak paydamız GEMİÇ KÖYÜ
Gemiçliler ve Gemiçlileri sevenler
NE MUTLU SİZE..
Osman Gemiç Bey Ve Hacı İzzet Gemiç'in babalarının ismi Hacı Mustafa Gemiç'tir.
Hacı Mustafa Gemiç daha delikanlı iken, Hacı Raşit Ağanın çiftliğine çalışmak için gelir. Kendisi Hacı Raşit ile akrandır. O yılların ızdırab dolu olduğunu, vatandaşın ekmek parası için köyden köye, kentten kente savrulduğu yıllardır. Hacı Mustafa nerelidir? Hangi Şehirden geldi? bilemiyoruz. Tabii O yıllarda Gemiç Köyü birinci sınıf bir yerleşimyeri. Çİftliğe Hacı Raşit ismini vererek bahsediyoruz. Hacı Mustafanın çiftliğe geldiği zamanda, Hacı Raşit'in babası sağ. Bu çiftlik sahibinin ismini, babam şu an hatırlıyamadı. Hatırladığında size yazarım. İşte bu Hacı Mustafa tabii o yıllarda daha delikanlı. Hacı Raşit'in babasının çiftliğine gelir.
Kendisi Hacı Raşit ile akrandır. Çok sevgi dolu bir insandır. Hacı Raşit'in babası onu köyün kuruluşu ile adı anılan bir ailenin kızıyla, Yani Yunuslar 
sülalesinden Feride hanımla evlendirir. Feride hanımın sülalesinden şu an hayatta olanlar daha iyi bilirler. Bu sülalenin belli başlı isimleri, Dr. Ali Rıza Özden, Ahmet Özden. Hemen aklıma gelenlerdir.
Feride Hanımın bir Ablası vardı. Adı Bahriye. Bahriye'nin Beyinin ismi Hasan'dı. Dört Kızları vardı. Varis, Munire, Hayriye ve pembe.. Feride hanımın bir de erkek kardeşi vardı. İsmi Süleyman. Zühtüler sülalesinin Atası. Süleymanın Hanımının ismi Nefise Hanım. Ahmet Yıldız ve Mehmet Yıldız adıyla iki oğulları olur. Nefise hanımın vefatından sonra Süleyman bir daha evlenir. İkinci eşi, Emine hanımdan Mustafa ve Hakkı Yıldız isminde iki oğulları olur. Feride hanımın ablası Bahriye nine nin, Varis ismindeki kızından Oğlu Mehmet dünyaya gelir. Mehmet Köyün köklü sülalesi Kahyalardan Hatice Hanımla evlenir. Mehmetin iki oğlunun isimleri Necmettin ve Ahmet'tir.Feride Hanımın ablası Bahriyenin bir kızı da Hayriye'dir. Hayriye Hanım ise Mehmet Kostak ile evlenir. Osman Kostak isminde oğulları olur. Onunda oğulları Bilgin Kostak, Sezgin Kostak ve Engin Kostak..
Hacı Mustafa Gemiç'in eşi Feride Hanımın Ablası Bahriye Hanımın bir kızının ismi de Pembedir. Pembe Gürle Köyüne gelin gider. Şimdi köyümüze yerleşmiş olan Semerci Nurettin, bu Pembe Hanımın Torunu olur. Nurettinin oğlunun ismi Oktaydır. Tombaklar sülalesinden İbrahim Tombak'ın kızının oğludur.
Feride Hanımla evlenen Hacı Mustafanın Osman ve İzzet isminde iki oğul ve Şerife hanım isminde bir kız çocukları olur. Bu kızları Yine Köyümüzün köklü sülalesinden Hacı Halil'e eş olarak verilmiş. Hacı Halil'in Nihat ve Cevat isminde iki oğlu olmuştur.
Daha sonraki yazılarımızda, elbette Gemiçlilerin de katkılarıyla sizlere  çok detaylı bilgiler anlatılacaktır..

HASRET DUYULAN YER



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder