9 Ocak 2015 Cuma

KÖYÜMÜZ GEMİÇİ ANLATAN BİR GENİŞ ÖZET









Gemiç Köyü ana sayfa


EMİÇ KÖYÜNÜN AKRABALIK BAĞLARI GELENEK VE GÖRENEKLERİ DOĞUM NİŞAN EVLENME ÖLÜM HABERLERİ GEMİÇ KÖYÜ İLE İLGİLİ SOSYAL HABERLER GEMİÇLİLERİN DE YARDIMIYLA BU SAYFALARDA OLACAKTIR... GEMİÇ KÖYÜ, HAVASI, SUYUYLA VE EN ÖNEMLİSİ GÜZEL İNSANLARIYLA MUHTEŞEM BİR YERDİR... Sevgili Dostlar Gemiç Köyü Hakındaki bilgilerin önemli bir bölümünü, 90 yaşındaki Annem Halide Güler'den aktardım.








BİR KAHVENİN KIRK YIL HATIRI VAR

BENDEN SELAM OLSUN DEDİK
SİZLERE BU SAYFALARDA HATIRALARIMI YAZACAĞIM. FAKAT SUYA SABUNA DOKUNARAK HER KONUDA YAZACAĞIM..


Sevgili Dostlar

Bu sayfalarda yazılanlar, kütüphanedeki en önemsiz kitabın içindekilerden daha da değersiz olabilir. Fakat kimler gidiyor, o muhteşem eserleri saklayan yerlere? İşte size düşüncelerimi anlatan, makaleler. Bu sayfalardaki en beğenmediğiniz bir anlatım bile, milyonlarca kütüphanelerdeki yazılardan, daha da kıymetlidir. Çünki sizin gözlerinizin önüne geldi. Yorumlar yazın. Yazdıklarınız, okunsun. Okuyanlar size cevap yazsın. Sonra içinde mücevher gibi kitabları koruyan, kütüphanelere de gideriz. Hakikatı araştırırız. Şüpheci olmak, insanı bilgi sahibi yapar. Bu kardeşinizi, menfi veya müspet yazılarınızla, ödüllendirin. Büyük harflerle yazıyorum. YORUMLARINIZI, BEĞENİLERİNİZİ VE ELEŞTİRİLERİNİZİ BEKLİYORUM.



H A S A N G Ü L E R

2015 OCAK  9  C U M  A



http://www.orhangazigemic.com/













19 01 2012

SÖYLE KİMİNLE KONUŞTUĞUNU, SÖYLEYEYİM KİM OLDUĞUNU


SÖYLE KİMİNLE KONUŞTUĞUNU, SÖYLEYEYİM KİM OLDUĞUNU |  görsel 1

Cahil insandan dost olmaz. Cahil insanın kimseye faydası yoktur. Hatta zararı çoktur.Elimizde geceyi aydınlatan bir ışık olmalı bu söz.. Cahil insanın dostluğundan fayda gelmez, hatta zarar bile gelir.
Hep anlatılan bir masaldır. Masal deyip geçmeyelim. İbret alalım. Bir ayı ile bir insan dost olmuşlar. Bu ikili nereye gitse, herkes korkuyla ikisine de el pençe divan, saygı gösteriyor. Adam çok memnun. Ayıve adam mesut bir hayat sürüyorlarmış.
O yıllarda şimdiki gibi yerel yönetimler varmıymış. Veya bu kadar başarılı değillermiymiş. Orası teferruat. Fakat kara sinekler her yerde bol miktarda uçuşurlarmış.
Ayıyı dost bellemiş olan bu adam, bir ağacın gölgesinde uyuyayım demiş. Bekçisi ve dostu ayı ise, onun rahatı için pür dikkat tetikte..
Bir karasinek adama dadanmış. Uyumak ne kelime, tam kendinden geçecek, sinek alnına konuyor. Ayı eliyle savuşturuyor. Fakat sinek bir daha bir daha durmadan hamle yapıyor..
Ayı bakıyor olacak gibi değil. Yakınlardan kocaman bir taş alıyor. Adamın alnına konan sineği bir vuruşta öldürüveriyor.
Tabii ayı ile dost olan bu adam da aynı anda canını veriyor..
Bu bir hikayedir. Şimdilerde koruma altında olan ayılara fazla söz söylemeyelim. Anlatılmak istenen fikir, insanın dostlarını seçerken çok dikkat etmesi gerektiğidir.
Anlayana sivrisinek saz. Anlamayana davul zurna az..


82
0
0



Yorum Yaz






















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder