23 Kasım 2014 Pazar

FACEBOOK SAYFALARINA ELVEDA VE YENİ FİKİRLER













Gemiç Köyü,


İznik Gölü ile Gemlik Körfezi arasındaki arazidedir.


Bin yıllık yerleşim merkezidir.Bursa-Orhangazi köyleri arasında buranın ahalisine BEYLER denir. Her köyün bir lakabı vardır. Bizim köyden bahsederken(GEMİÇ BEYLERİ) diye anlatılır.Asırlar evvel bu topraklarda yaşamış ve köyümüze BEY adını vermiş müstesna şahsiyetler hakkında, Bilgi ve Belgeye elbette ihtiyacım vardır.

Bu husuta anlatacakları olanların tarafıma e-mail ile bildirmelerini ya da köye geldiklerinde beni aydınlatmalarını önemle arz ederim efendim.

e-mail adresim: gemickoyu@mynet.com

Ya da bu yazının sonuna yorum olarak yazarsınız. Yorum yayınlanır. Bilgiler güncellenmiş olur.


BU YAZIYI OKUYAN HER GEMİÇ KÖYLÜ, KENDİ SÜLALESİ HAKKINDA BİLGİLERİ OKUSUN. EĞER YANLIŞ BİLGİ VAR İSE BENİ UYARSIN.
 e-mail adresim: gemickoyu@mynet.com...

BU SAYFALARDAKİ BİLGİLER SİZLER TARAFINDAN ALINABİLİR. SİZ DE KENDİ AİLENİZİN BİLGİLERİNİ EKLEYEBİLİRSİNİZ. YANİ SİZLER DE GEMİÇ KÖYÜ HAKKINDA HABER VE BİLGİ PORTALI YAPABİLİRSİNİZ.

ÇÜNKİ İNSAN ÖMRÜ BU ÇALIŞMAYA YETMEZ. NÖBETİ DEVİR ALACAK AKRABALARIM YA DA KÖYLÜLERİM OLMALIDIR.

YAPTIĞINIZ ÇALIŞMALARI BURAYA BİLDİRİN. YAYINLAYALIM.

GENEL VEYA KİŞİSEL BİLGİLERİNİZİ DE KISACA BİLDİRİN. BAŞARILARINIZI BURAYA YAZALIM.

SİZİ SÜLALELER BİLGİSİNDE YAZAMAMIŞSAK BİR NEDENİ YOK.

BİLGİLERİMİZ TAM OLMADIĞINDAN YAZAMADIK.

ZATEN BABAM 26 NİSAN 2011 TARİHİNDE ARAMIZDAN AYRILDI.

KENDİME KÖYÜMÜZDEN BAŞKA KAYNAK ARIYORUM.

BANA YAZIN.

YAZANLARIN İSİMLERİNİ..İSTERLERSE AİLE BİLGİLERİNİ DİLERLERSE BAŞARILI HAYAT ÖYKÜLERİNİ YAZMAK EN BÜYÜK ARZUMDUR.



HASAN GÜLER... 

GEMİÇ , HAVASI, SUYUYLA VE EN ÖNEMLİSİ GÜZEL İNSANLARIYLA MUHTEŞEMDİR.
 VE TARİHİ YAPISIYLA DA ŞAHANE BİR  KÖYDÜR

Sevgili Dostlar
Gemiç Köyü Hakındaki bilgilerin önemli bir bölümünü,

 90 yaşındaki Annem Halide Güler'den aktardım.
Kendi hayatından ziyade, Gemiç Köyü insanlarını bize anlattı.
Yurdumuzun insanlarını da karakter bakımından özetledi.
İçimizde bir çalışma şevki olduğunu Fakat tembelliğimizin daha baskın geldiğini belirtti.
Çok zeki olduğumuzu, çalışırsak çok ileri ülkeler düzeyine çıkacağımızı ifade etti.
Herkesi kendi gibi çalışmaya davet etti.
Çalışmak, çok çalışmak insanı daha dinç yapar.
İşleyen demir paslanmaz, dedi.


İNSANLARIN DÜŞÜNCELERİYLE, HEMDERT OLACAĞIM. BU DERT ORTAKLIĞI İLE, BAŞLAYAN DOSTLUKLARA YELKEN AÇAN BİR GEMİ OLACAK BU SAYFALAR.


http://birmilyondostumuzolsun.blogspot.com.tr/

23 Kasım 2014 Pazar

FACEBOOK SAYFALARINA ELVEDA VE YENİ FİKİRLER

Bu sayfalarda her konuda yazı olacak. fakat bu yazılar medenice olacaktır. Maksadımız siz okuyucuların eleştirilerini de alarak, dosdoğru yazılar kaleme almaktır.

SİZLERE BU SAYFALARDA SEVGİ DOLU VE UMUT VEREN DOSTÇA YAZILAR YAZMAK İSTERİM. TABİİ YORUMLARINIZLA DESTEK OLACAĞINIZA DA EMİNİM...
. BİRGÜN MUTLAKA TEKRAR GÖRÜŞECEĞİZ.ŞİMDİLİK SİZE KISA BİR MÜDDET SONRA GÖRÜŞECEĞİZ, DİYEBİLİYORUM. SEBEBİNİ SORMAYIN. SADECE ANLAMAYA ÇALIŞIN. MUTLAKA VE HAK VERMESENİZ DE ANLAYIN… YENİDEN VE UMUTLA BAŞLAMAK İÇİN BU YAZI YAZILDI
SEVGİLİ DOSTLAR (YANİ BLOG SAYFALARININ OKUYUCULARI) AŞAĞIDA ELVEDA YAZISI SİZLERE DEĞİL. FACEBOOK SAYFALARINA ELVEDA DEDİM. (FACEBOOK SAYFALARINDAKİ DOSTLARI DA BLOG SAYFALARINA ÇAĞARIYORUM) SİZLERE CANI GÖNÜLDEN MERHABA DİYEREK SATIRLARIMA BAŞLIYORUM. YAZILARIMA ELEŞTİRİ YAZACAĞINIZI, DESTEK VERCEĞİNİZİ BEKLİYORUM. HAYALLERİM GERÇEK OLSUN İNŞAALLAH. ŞİMDİ AŞAĞIDAKİ YAZIYI KENDİ ÜZERİNİZE ALINMADAN OKUYABİLİRSİNİZ. SEVGİLİ FACEBOOK ARKADAŞLARIM ALLAHA ISMARLADIK İLERİDE BİRGÜN GÖRÜŞMEK ÜZERE.
AŞAĞIDAKİ SAYFAYA BEKLER
VE YORUMLAR YAZMANIZI İSTERİM.
http://birmilyondostumuzolsun.blogspot.com.tr/2014/11/facebook-sayfalarina-elveda-ve-yeni.html

http://birmilyondostumuzolsun.blogspot.com.tr/


GEMİÇ KÖYÜNÜ ANLATAN BİLGİLERE İHTİYACIMIZ VAR
GEMİÇ KÖYÜMÜZÜN YEDİDEN YETMİŞE TÜM İNSANLARI


Sevgili Dostlar
Yorumlarınızla, Önerilerinizle bu sayfalara can gelecektir.
BİR DAVAYI DERT EDİNDİM. BAŞKALARININ KOLAYLIKLA ANLAYAMACAĞI ŞEYLERİ ANLAMAK VE ANLATMAK İSTİYORUM. NEYİ ANLAYACAĞIZ. NASIL ANLAYACAĞIZ. İNSANLARIN DÜŞÜNCELERİYLE, HEMDERT OLACAĞIM. BU DERT ORTAKLIĞI İLE, BAŞLAYAN DOSTLUKLARA YELKEN AÇAN BİR GEMİ OLACAK BU SAYFALAR.


Dilsizin dilinden anası anlar. Diyor. Saygılarımı sunuyorum.




ZEYTİNYAĞININ FAYDALARI



ZEYTİNYAĞI DENİNCE AKLA NE GELİR
Zeytinyağı doğal bir ilaçtır. Gıdalarımız arasında en önemli besindir. Sağlıklı ve tabii oluşu ile yemeklerimizin yapımında önemli bir yer tutar.

Zeytinyağı denince akla GEMLİK gelir. 

Gemlik ile Gemiç Köyü Özdeşmiştir. 
Gemiçliler Gemlik'te önemli bir Nüfusa sahiptirler. 

Bu yazıda ZEYTİNYAĞI HAKKINDA kısa bilgiler var. Zeytinyağı çok faydalı bir gıdadır. Onlarca faydasının yanında birkaçı şunlardır. Burkulma ve incinmelerde kullanıldığı gibi, kapalı yanıklara sürmekde çok faydalıdır. Safra taşlarına, sarılıklara ve karaciğer sancılarına iyi geldiği bilinmektedir. Cilde ve saçlara da çok faydalıdır. Saçları dökülenlere, 1 yumurta sarısı ve zeytinyağı karışımını saç diplerine sürerek 1 saat bekletin. Daha sonra yıkayın, arada bir tekraarlanması iyi olur. Zeytinyağı kandaki kolestrol seviyesini yükseltmiyor, ayrıca atar damarlarda kan pıhtısı riskini de yok ettiğinden zeytinyağı tüketiminin çok olduğu yerlerde kalp ve damar hastalıklarından ölüm, en düşük seviyede olmaktadır.

Zeytinyağı sağlığımız için yardımcı bir gıdadır. 

Zeytinyağı, gıda değil adeta bir ilaçtır.
Sıcak ve soğuk olarak tüketilse de her iki halde de gastrit ve ülsere karşı korunmada etkili olmakta, safra salgısını harekete geçirmekte, safra kesesinin boşalmasını düzenleyerek safra taşı riskini de azaltmaktadır. Zeytinyağı, karaciğeri ve kalbi kuvvetlendirir, barsakları çalıştırıp sindirimi kolaylaştırır, kemik zafiyetini ve diş çürümelerini önler. Kanımızdaki zehirli maddeleri çepeçevre sararak etkisiz hâle getirir ve vücuttan atılmasını sağlar. E vitamininin kaynağıdır. Yüksek tansiyonu düşürür ve vücutta taş oluşmasını önler. Zeytinyağı, kötü kolesterol LDL düzeyini azaltıp, iyi kolesterol HDL'yi ise korur yahut arttırır. Bütün yağlar, az çok mide ve barsakları yorduğu hâlde, zeytinyağı hiçbir zarar vermeyip aksine kuvvetlendirir. Ham olarak yenebilen tek yağdır. Barsakları tembel olanlar, her sabah aç karnına bir yemek kaşığı zeytinyağı içmelidir. Cüzzam, ekzama, yara, çıban, sivilce, kurdeşen ve benzeri cüt; hastalıkları her gün zeytinyağı sürmekle iyi olur. Adale sertleşmesine, çürümesine ve mafsal ağrılarına karşı krem gibi sürülür. Zeytinyağı kürünün sayısız faydaları vardır. Biri de barsak parazitlerini vücuttan atması. Zeytinyağı küründe yaşa ve kiloya göre sabahları aç karnına su ile karışık olarak iki-üç çorba kaşığı veya bir fincan içilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder