10 Mayıs 2013 Cuma

MUTLAKA YENİLMESİ GEREKLİ BESİNLERDEN BAZILARI

GEMİÇ KÖYÜ




MUTLAKA YENİLMESİ GEREKEN YİYECEKLER

. İyi bir beslenme planı, formda kalmanıza ve cildinizi korumanıza yardımcı olur. Özellikle bazı besinler bu konuda size büyük destek verecektir.



1. HAVUÇ (Beta-karoten ve alfa-karoten): Yüzyıllardır, havucun görmeyi geliştirdiği düşünülüyordu ve modern araştırmacılar bu inancın doğru olduğunu ispatladılar. Havuç özellikle gece görüşünü geliştiriyor, çünkü insan vücudu beta-karoteni retina tarafından emilen A vitaminine çeviriyor. Bu gece görüşünü destekleyen pigmente transfer ediliyor. Ayrıca, beta-karoten tüketmek gözleri katarakttan koruyor. Havuç hücrelerinizi birbiriyle iletişim halinde kalmasını sağlıyor. Beta-karoten, dokuların bakımı ve tamiri için önemli olan hücreden hücreye iletişimi destekliyor. Bu da hücrelerinizin kanserleşmesini engelliyor. Bilimadamları beta-karotenden daha iyi olan alfa-karotenin tümör gelişimini önlediğini buldular. Cildiniz için de çok iyi olan beta-karotene yeteri kadar sahip olursanız, yaygın cilt problemleri ve hastalıklarından korunursunuz. Eğer güneşte fazla kalırsanız, havuç UV ışınlarının hasarına karşı cildinizi korumaya yardımcı olur. Diğer taraftan, yeterince güneş ışığı almıyorsanız beslenmenize ekleyeceğiniz havuç, cildinize bronzlaşmış bir görüntü verecektir. Çünkü, beta-karotendeki turuncu renk cilt altında depolanıyor. Havuca alternatif olarak yer elması ya da helvacı kabağını her gün tüketebilirsiniz. 


2. Kivi Meyvesi,  C, E ve K vitamini ile doludur. Güneşin ışınlarının neden olduğu hasarı da nötralize eder. Ayrıca oldukça lezzetlidir.

3.Eğer sizi genç ve zinde tutacak bir besin arıyorsanız, antioksidan özelliği olan yiyecekleri tüketmelisiniz. Kalp ve damar hastalıklarından kansere kadar pek çok alanda yaban mersini mükemmel bir antioksidandır.

4.Fındık, sadece yağ yakmanıza yardımcı olmakla kalmaz, cildinizin genç ve sağlıklı kalmasını da destekler. Badem, ceviz ve fındık omega-3 bakımından zengindir.

5. Yoğurt bağışıklık sistemini düzenlemeye yardımcı iyi bakteriler bakımından zengindir. Yoğurt osteoporoz önlemeye yardımcı olur. Kalsiyum dolu olduğundan düzenli olarak tüketin.

6. Yeşil çayın faydaları saymakla bitmiyor. Metabolizmayı hızlandırır ve yağ yakar, kan basıncını düzenler, bağışıklık sistemini güçlendirir ve hatta kanser riskini azaltmaya yardımcı olabilir!

7. Şaka değil, koyu çikolata sağlıklı ve genç kalmanıza yardımcı olur. Kakao, yüksek düzeyde sağlıklı bir dolaşım sistemi korumaya yardımcı olur. Bilim adamları bitter çikolatanın sağlık için pek çok yararı olduğunu keşfettiler. Bu konuda daha fazla bilgi edinin.


8.Akdeniz mutfağında her şey zeytinyağının etrafında döner. Akdeniz mutfağında beslenme alışkanlığı olan insanların daha sağlıklı ve uzun yaşadığı tespit edilmiştir. Zeytinyağı kalp hastalıkları ve felç riskini azaltır. İçerdiği tekli doymamış yağ zinde ve sağlıklı kalmak için çok önemlidir.


9.Balığın faydaları çoktur. Bağışıklık sistemi artırılması ve beyin hasarı, inme riskini düşürmek, yağ yakmaya yardımcı olmak gibi özellikleri vardır. Ayrıca vitamin A, D ve omega-3 yağ asitleri için inanılmaz bir kaynaktır.

10. KIRMIZI BİBER (Kapsaisin): Aktif bir hayatınız varsa, vücudunuzun da enerjik olmasını istersiniz. Kırmızı biberde bulunan kapsaisin doğal ağrı kesicidir ve dolaşımı düzenlemeye yardım eder. Gerçekten de kanınızı mukus ve toksinlerden temizleyen kırmızı biber, oksijenin hücrelerinize ulaşmasını kolaylaştırır. Kırmızı biberin mide hastalığına yol açtığı inancının aksine, kırmızı biber ülserle savaşmaya yardım ediyor. Zayıf bir mideniz ve stres dolu bir yaşamınız varsa, acı veren mide problemlerinden korunmak için beslenmenize kırmızı biberi ekleyin. Ayrıca, kırmızı biber erkekler arasında kanserle ilişkili ölümlerin başında gelen prostat kanserini de önlemeye yardım ediyor.


2 yorum:

  1. Eğer sizi genç ve zinde tutacak bir besin arıyorsanız, antioksidan özelliği olan yiyecekleri tüketmelisiniz. Kalp ve damar hastalıklarından kansere kadar pek çok alanda yaban mersini mükemmel bir antioksidandır.

    YanıtlaSil